nyheder/0-watt_145.jpg

Datorn som drar 0 watt i viloläge

Fujitsu Siemens släpper nu två datorer som inte drar någon energi alls i viloläge. De har fått tillägget 0-Watt.

29 april 2009

Fujitsu Siemens har under lång tid tillverkat lite miljövänligare datorer. Förra året kom till exempel en dator som drog betydligt mindre energi i viloläge än tidigare modeller.

Nu har Fujitsu Siemens utvecklat en ännu intelligentare strömstyrning som innebär att framtida datorer från företaget kan väckas från helt avstängt tillstånd, det vill säga när de inte drar någon ström alls.

Det kanske inte låter så betydelsefullt, men påverkan på miljön förändras drastiskt när tillsynes avstängda datorer verkligen inte drar någon ström alls. Titta på din egen dator när den är i viloläge så skvallrar den lysande lilla lampan om att den drar ström.

Datorn behöver inte heller stå påslagen hela tiden för att exempelvis ladda hem uppdateringar. I stället kan den startas och stängas av vid bestämda klockslag, så att den alltid är uppdaterad och redo när du börjar använda den på morgonen.

Fujitsu Siemens kallar sina nya datorer för 0-Watt och de första modellerna, ESPRIMO E7935 0-Watt och ESPRIMO P7935 0-Watt, kommer till sommaren. Priserna är inte klara när detta skrivs.

Kanske är du intresserad av...