CES är elektronikens Mekka

I januari 2017 flyger PC-tidningen till CES i Las Vegas, tillställningen som lockar hundratusentals besökare och utställare.

22 december 2016 av Christian Slot

Även i år åker PC-tidningen till vad som närmast är helig mark för tekniknördar - Consumer Electronics Show (CES) - som i år firar 50-årsjubileum i Las Vegas i USA.

Men vad är det med den här mässan, där företag varje år spänner musklerna och presenterar sina häftigaste produkter?

Från 17500 till 177393 besökare

CES genomfördes första gången 1967 när 200 utställare och 17500 besökare intog Hilton i New York, och mässan blev snabbt ett centrum både för besökare och för tillverkare av hemelektronik.

2016 slog mässan besöksrekord med totalt 177393 besökare och 3886 utställare. Tusentals journalister från hela världen flockas kring ett otal presskonferenser, shower och montrar i de gigantiska utställningslokalerna.

De största kommer

Flera banbrytande produkter har under årens lopp presenterats på CES, bland annat VHS- och CD-spelare och på senare tid spelkonsolen Xbox.

2017 förväntas många av nyheterna kretsa kring virtual reality (VR), bärbara enheter (som smartklockor), nya plattskärmstekniker och smartmobiler som ska försöka knäcka iPhone och Galaxy.

Här är några av de stora tillverkarna som kommer till årets CES:

Samsung

HTC

Huawei

LG

Xiaomi

Sony

Intel

Lenovo

Nvidia

Qualcomm

Panasonic

Casio

Fitbit

Garmin

Dessutom kommer det givetvis att finnas mängder av mindre och relativt okända företag som kommer att presentera nya tekniker - några av dem mer användbara än andra.

CES startar 6 januari, och PC-tidningen kommer att vara på plats för att presentera nyheter från den första bänkraden.

> Läs också: Det här kan du förvänta dig av CES 2017

Kanske är du intresserad av...