Black Friday och billiga datorer

På fredag är det dags för den stora readagen Black Friday och det finns mycket pengar att spara på datorer och andra prylar.

© Shutterstock

Bästa tipsen inför Black Friday

Nu på fredag är det dags för en av årets stora reor när julhandeln drar i gång med Black Friday. Förbered dig, så att du hittar de bästa köpen.

21 november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Är du på jakt efter en ny dator, mobiltelefon eller någon annan teknisk pryl är det smart att vara uppmärksam nu på fredag.

Då är det nämligen Black Friday – en av årets absolut största shoppingdagar.

Black Friday är ett amerikanskt fenomen som infaller dagen efter Thanksgiving och som tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare inleder julhandel. Sedan några år har Black Friday även hittat hit och i år är hysterin större än någonsin. I alla fall hos de stora butikskedjorna.

Även om det går att göra klipp gäller det att se upp för fejkade rabatter som inte är lika stora som de utges vara.

Här följer några goda råd för att hitta rätt bland alla reavaror.

Jämför priser under Black Friday

Även om många butiker lockar med stora rabatter är det inte säkert att de produkterna är billigast just där.

Precis som i vanliga fall är det därför viktigt att jämföra priser innan du slår till.

Prisjämförelsesajten Pricerunner har en särskild sida för just denna dag. Handlare som vill vara med kan anmäla sig till sidan och på fredag kommer här att visas massor med erbjudanden från många av de stora kedjorna.

Lite längre ner på sidan finns det tips om hur man bäst klarar sig under rean.

I PC-tidningen nummer 17/2017, som är ute nu, kan du läsa mer om hur du kan spara pengar när du köper en ny dator - läs mer.

Vi har också hittat 3 billiga datorer som finns att köpa nu. Artikeln uppdateras till Black Friday.

En förnuftigt Black Friday

Under den här veckan, och särskilt på fredag, kommer vi att överösas med reklam om superlåga priser och passa på-priser innan lagret är slut. Men i rearuset kan det vara klokt att andas djupt och ta det lite lugnt.

Alla erbjudanden är inte lika bra och trots rean kan impulsköp bli dyra om det sedan visar sig att samma vara säljs billigare någon annanstans.

På Pricerunner kan du även se prisutvecklingen för en produkt. Det är ett smart sätt att se om en vara verkligen var dyrare före Black Friday.

Om du handlar på internet rekommenderar vi att du kollar upp webbutiken om det är ett okänt företag och om det är första gången du handlar där. Se till exempel efter var webbshoppen håller till och sök på Google för att se vad andra kunder tycker om butiken. Tänk på att när många öppnar upp plånböckerna för att handla, så lockas även mindre hederliga figurer att försöka komma åt en del av kakan.

Fler nyheter om datorer

Kanske är du intresserad av...