Batman v Superman

Varning för falska strömningserbjudanden

Ja, det är för bra för att vara sant, så håll dig borta.

29 augusti 2016 av Mikkel Jacobsen

Du har säkert redan sett dem på Facebook eller Twitter. Sidor som hävdar att Netflix tappar miljontals prenumeranter eftersom det har dykt upp bättre tjänster som dessutom är gratis. De senaste filmerna och tv-serierna för 0 kronor? Nej, självklart är det inte sant.

Farligt lurendrejeri Om du klickar på länken skickas du till en webbplats som utlovar de nyaste filmerna och tv-serierna både för nedladdning och för strömning helt gratis. Detta är förstås en lögn, eftersom varken film- eller tv-bolag är intresserade av att skänka bort saker utan att tjäna pengar. Dessutom vill tjänsten, som ska vara helt gratis, ändå att du ska fylla i dina kreditkortsuppgifter när du skapar ett konto. Det är inget annat än ett försök att lura av dig viktig information.

Tar dina pengar Om du ger dem informationen som de vill ha och godkänner deras villkor, har du gett företaget bakom det så kallade erbjudandet att ta dina pengar utan att du kan göra något. Det står faktiskt i klartext, fast med andra och mer kryptiska formuleringar, i det långa användaravtalet som ingen bryr sig om att läsa. Var alltid skeptisk när du befinner dig på internet. Om du tycker att någonting verkar vara för bra för att vara sant, då kan du vara nästan helt säker på att det faktiskt är för bra för att vara sant.

Kanske är du intresserad av...