Ta den perfekta skärmbilden - varje gång.

Med programmet PicPick blir det enkelt att ta skärmbilder på datorn.

Ta den perfekta skärmbilden - varje gång

En skärmbild är inte bara en bild av det som visas på skärmen! Med PicPick får du möjlighet att ta skärmbilder precis som du vill ha dem.

För många är en skärmbild, eller skärmdump som det också kallas, det som händer när vi trycker på Prt Sc- eller Print Screen-tangenten på våra tangentbord - men det kan vara mycket mer än så.

Du behöver inte längre nöja dig med att ta en bild av allt som visas på skärmen. Med programmet PicPick kan du välja om du spara en bild av en liten del av skärmen, eller till och med mer än vad som syns på skärmen.

> Läs också: Så tar du en skärmbild på datorn

PicPick ger dig den perfekta skärmbilden

Med bara några få klick kan du välja om du vill ta en bild av hela skärmen, ett av fönstren som visas, eller bara en liten del av skärmen.

Du kan också välja att markera ett område på skärmen med en ruta var storlek och placering du kan justera, och sedan ta en skärmbild av det område som är markerat.

Men mest speciella funktionen som programmet erbjuder är möjligheten att ta en skärmbild av en hel hemsida, oavsett om hela sidan ryms på skärmen eller ej. På så sätt slipper du ta flera bilder och klistra ihop dem manuellt för att visa hela hemsidan.

> Läs vår guide för hur du kan ta en bild av en hel hemsida och hämta programmet PicPick i Fördelszonen. (endast för PC-tidningens läsare)

Kanske är du intresserad av...