envyaiocurved

Böjd jättedator

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

8 oktober 2015 av Markus Dahlberg

HP släpper flera modeller i sin serie med allt i ett-datorer kallad Envy All-In-One, eller Envy AIO. Mest spektakulär är den böjda jättedatorn Envy Curved AIO på hela 34 tum. Skärmen böjer av mot användaren med en radie på 2000 millimeter. Enligt HP omsluter detta användaren på ett helt nytt sätt och eftersom alla bildpunkter hamnar på samma avstånd från ögonen, till skillnad från med en platt skärm, blir upplevelsen än mer intensiv.

Skärmen har en upplösning på 2560x1400 pixel och är certifierad av Technicolor, som vi känner från filmvärlden, för bästa färgprestanda. Själva datorn, som alltså är inbyggd i skärmen, baseras på Intels nya Core i5- och i7-processorer och grafiken sköts av Nvidias grafikprocessor GeForce 960A. Det går att välja enbart en SSD-enhet eller kombinera den med en hårddisk på två terabyte.

En annan nyhet är att datorn är först ut med Intels RealSense-kamera, vilket gör det möjligt att logga in med ansiktet i Windows 10. Så fort rätt användare visar sig framför den inbyggda kameran loggas hon eller han in i Windows. RealSense-kameran kan även användas för att skanna in objekt i 3d och för att styra datorn med rörelser.

Bland anslutningarna hittar vi en hdmi-ingång, så att skärmen även kan visa innehåll från en Blu-rayspelare, spelkonsol eller liknande. Skärmen innehåller sex högtalare och ljudet har fintrimmats av Bang & Olufsen. Priserna börjar på 2499 euro.

Kanske är du intresserad av...