playstation now

Snart kan du spela Playstation-spel på din pc

Sony är på gång att lansera PlayStation Now - en strömningstjänst för spel.

29 augusti 2016 av Mikkel Jacobsen

Det kanske låter som en fantasi, men det är faktiskt sant - Sony kommer snart att erbjuda möjligheten att strömma en rad titlar från sitt spelbibliotek direkt till din dator. Detta kommer att göras via strömningstjänsten PlayStation Now, vilken närmast kan beskrivas som Netflix för spel.

Krav: Utmärkt internetuppkoppling samt en PS4-handkontroll Spelen kommer inte att köras datorn, i stället körs de på en server och strömmas därefter till din dator. När du trycker på en knapp kommer knapptryckningen att skickas till Sonys servrar, som i sin tur skickar tillbaka vad som händer i spelet. Detta betyder kolossala mängder information som ska överföras, vilket ställer höga krav på din internetuppkoppling för att det ska fungera bra. Det kan komma att kräva en överföringshastighet på fem megabyte per sekund eller snabbare, vilket motsvarar 40 megabit/sekund eller bättre. Dessutom krävs en PlayStation 4-handkontroll från Sony, och det är ännu inte klart om det kommer stöd för fler handkontroller längre fram.

Fortfarande på gång Sony håller på att lansera PlayStation Now i Holland, Belgien och England. Näst på tur Nordamerika, så turen kommer till andra länder först mot slutet av året. Just nu kostar PlayStation Now £12.99 per månad, vilket är ungefär 150 kronor

Här är listan med de spel som kan strömmas

Kanske är du intresserad av...