no mans sky header

Nu kan du utforska 18 triljoner planeter

No Mans Sky är ett otroligt universum som bygger på matematik.

16 augusti 2016 av Mikkel Jacobsen

No Mans Sky är inte designat som andra de flesta andra spel. I stället är det uppbyggt kring en matematisk formel som automatiskt skapar solsystem, planeter och varelser, efter hand som du spelar. Formeln är så avancerad att spelet, som har utvecklats av Hello Games, innehåller inte mindre än 18 triljoner planeter att utforska. Det är med andra ord 18 miljarder miljarder, så det är lika bra att börja utforska direkt.

NMS2

No Man's Sky upplevs bäst i lugn och ro Spelet handlar om att resa från solsystem till solsystem med ditt rymdskepp, för att till slut nå galaxens medelpunkt. Under resans gång går det att landa på alla planeter och på alla rymdstationer - utan att spelet behöver ladda mer information en enda gång. På planeterna behöver du samla material för att kunna fortsätta din resa. Det kan till exempel handla om att skaffa bränsle till rymdskeppet, uppgradera rymddräkten så att det klarar av tuffa klimat, och förbättra dina verktyg så att du kan utvinna mer material.

NMS3

No Man's Sky är i grund och botten ett ganska enkelt spel. Emellanåt är det ett actionspel, ibland ett handelsspel, men den största delen av tiden är det ett spel som kretsar kring att överleva och utforska världsrymden. Förvänta dig inte några episka rymdstrider eller slagsmål med utomjordingar, det här spelet ska avnjutas i lugn och ro, och det kommer att belöna dig med otroliga vyer och spännande upplevelser.

Så här kan det se ut att spela No Man's Sky

Kanske är du intresserad av...