KOM_SV_171080-NR9_C_Stortest_All-in-one_Web

Komplett dator med inbyggd pekskärm

Vi jämför fem allt i ett-datorer.

7 juni 2014

Allt i ett-datorer ger dig flera fördelar jämfört med en gammaldags stationär dator. Som regel har tillverkaren lagt ner mycket arbete på designen, som ofta är så kompakt och elegant att datorn inte misspryder sin plats. Alla komponenter utom musen och tangentbordet är inbyggda i skärmen, så att du slipper skrymmande prylar på golvet och skrivbordet.

Du undviker även kabelhärvor, eftersom det räcker med en enda strömsladd för hela utrustningen. I detta stortest har vi lagt vantarna på fem stycken allt i ett-datorer med pekskärm. En av dem kan till och med användas som surfplatta, eftersom den kan köras på batteri.

Trots de kompakta formaten har de testade datorerna generellt bra prestanda. Det är i stort sett inget som behöver installeras eller monteras, och du kan börja använda den så snart Windows har installerats vid första uppstarten. Det är egentligen den perfekta balansen mellan en stationär och en bärbar dator. Det måste poängteras att du har väldigt små möjligheter att uppgradera en allt i ett-dator.

Det är mycket viktigt att du känner till om ditt primära behov är hög prestanda, gott om lagringsutrymme eller en dvd-enhet, innan du går in i butiken. Det är dock inte helt hopplöst om du behöver nyare eller bättre utrustning. Alla datorerna i testet har usb-portar, så att du enkelt kanansluta externa hårddiskar och optiska enheter, usb-minnen, usb-skrivare och liknande extern utrustning.

Kanske är du intresserad av...