ødelagt harddisk

Irriterande fel: Spotify slukar hårddiskutrymme

Det populära musikprogrammet sparar mängder med information på hårddisken - även när det inte används.

15 november 2016 av Mikkel Jacobsen

I helgen dök det upp information om att datorversionen av den populära musiktjänsten Spotify kan spara åtskilliga gigabyte data på hårddisken utan synlig anledning. Du behöver inte ens lyssna på musik, det räcker att programmet är startat för att det ska spara oanvändbara filer på hårddisken.

Sliter på hårddisken

En möjlig förklaring, i varje fall enligt en användare på reddit.com, är att Spotify konstant försöker uppdatera den lokala musiksamlingen. Så ju större musiksamlingen är, desto allvarligare blir problemet. Spotify har ännu inte sagt något om vad felet beror på, men det ska enligt uppgift släppa en uppdatering denna vecka som ska lösa problemet.

Det stora problemet med felet är att hårddiskar inte håller för evigt, och även om det krävs åtskilliga terabyte för att det ska bli märkbara förslitningar på en hårddisk, så är det inte bra om ett onödigt fel i ett program hanterar flera gigabyte i onödan.

Om du vill vara på den säkra sidan, avinstallera Spotify eller stäng av programmet tills uppdateringen har släppts. Telefoner och pekdatorer kan fortfarande använda sina versioner av programmet.

> Läs mer om musik

Kanske är du intresserad av...