facebook games

Facebook bygger spelplattform

Kungen av sociala medier vill ge dig bättre tillgång till sina spel

22 augusti 2016 av Mikkel Jacobsen

Utöver att vara platsen för dina dagliga chatt-, video- och nyhetsvanor, vill nu Facebook även vara platsen du besöker när du vill spela datorspel. Efter att ha hållit sig i kulisserna sedan förra året med sin nya spelplattform, är företaget nu redo att presentera det man kallar sin nya Facebook PC gaming platform.

Samarbete med Unity Facebook har gått samman med Unity, som skapar utvecklingsverktyg, för att ta fram en spelplattform som liknar den som speltjänsten Steam erbjuder utanför webbläsaren. Nu är man i full gång att fösa in spelutvecklare i fållan, och vi lår få se och höra mycket mer om Facebook PC gaming platform senare i år. Plattformen kommer att ha stöd för redan existerande Facebook-spel, men även erbjuda pc-versioner av populära mobilspel. Sannolikt lär det även dyka upp spel som kräver mer datorkraft än vi är vana för Facebook-spel.

Ett naturligt steg Det kan verka konstigt att ta upp kampen med existerande spelplattformar som exempelvis Steam, men får ändå anses vara ett naturligt steg för Facebook. Under många år har man haft miljontals unika spelare varje dag i spel som Farmville, Candy Crush och en rad andra spel, vilket får det att framstå som naturligt att gå vidare samla spelutbudet på en egen plattform.

Läs pressmeddelandet från Facebook här.

Kanske är du intresserad av...