Hurtig pc

Få fart på din dator

Få fart på din gamla dator med mer RAM, ny hårddisk eller program från t.ex. Ashampoo. Vi tar en titt under motorhuven och hjälper dig att ge din maskin nytt liv.

8 februari 2015

En långsam dator som tar åtskilliga minuter att starta och hänger sig varje gång du vill öppna ett textdokument, är inte mycket att ha. Börjar datorn tappa fart kan man behöva ingripa och göra något åt problemet. Här hittar du en hel rad goda råd och program som kan hjälpa dig förse din tröga maskin med nya krafter.

Kickstarta din gamla pc

En dator som hackar sig fram genom Windows behöver inte vara mogen för återvinningen. För många program, ett stökigt register plus en rad andra faktorer påverkar nämligen hastigheten för datorn och kan i värsta fall få den ned på knä.

Läs mer

Full fart på datorn med Windows 8

Oavsett hur gammal din pc är blir skillnaden stor om du installerar Windows 8 på den. Vi testar Windows 8 mot XP, Vista och Windows 7. Läs det mycket överraskande resultatet.

Läs mer

Byt hårddisk i datorn

Om det börjar bli trångt på hårddisken, om Windows verkar ha tappat luften eller om hårddisken låter som om den är på väg till de sällare jaktmarkerna, är det hög tid för att installera en ny – utan att nyinstallera Windows.

Läs mer

Montera mer ramminne

Om du lägger till nytt ramminne i en dator som tappat farten kan du förlänga dess livstid med flera år. Det är inte speciellt svårt och kostar bara en bråkdel av en ny dator.

Läs mer

Här är din pc

PC Wizard är ett oumbärligt verktyg för att analysera en pc och ta reda på vilka enheter det sitter i den.

Läs mer

Allt du behöver för att få fart på din pc

Internet svämmar nästan över av goda råd om hur du får datorn att fungera bättre, prestera mera och arbeta snabbare. Men kan du lita på råden? Här visar vi de bästa och pekar ut de sämsta.

Läs mer

Kanske är du intresserad av...