hpstarwars

Star Wars-datorn är här

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

8 oktober 2015 av Markus Dahlberg

Tillsammans med Disney och Lucasfilm släpper HP en speciell Star Wars-dator. Det rör sig om en bärbar dator på 15,6 tum baserad på Intels nya Core i5- eller i7-processorer. Anledningen är förstås att det kommer en nya Star Wars-film till jul.

Datorn, som egentligen heter Star Wars Special Edition Notebook, är inspirerad av Imperiet i filmerna och motivmålad med mörka bilder som symboliserar den mörka sidan i George Lucas påhittade universum. På locket skymtar Darth Vader och musplattan bär ett mönster som för tankarna till de berömda X-Wing-farkosterna. Det går att köpa till datorväska i samma design.

Datorn är laddad med innehåll, program och ljud från Star Wars. Det finns ett Star Wars Command Center där användaren kan bläddra mellan olika Star Wars-teman och bilder. Det följer med över 1100 unika bilder ur Star Wars 40-åriga historia och här finns bilder från inspelningarna och mycket annat material från när filmerna skapades. Det följer även med ett speciellt teckensnitt kallat Star Wars Aurebesh, videoklipp samt utdrag ur nya e-böcker.

Rent tekniskt finns det flera versioner av datorn med upp till tolv gigabyte ramminne och en hårddisk på två terabyte. Det går att välja mellan Intels grafikprocessor HD Graphics 520 eller Nividias dito GeForce 940M. Ljudet ur de båda högtalarna har fintrimmats av Bang & Olufsen. Batteritiden är upp till sju timmar. Priserna börjar på 799 euro.

Kanske är du intresserad av...