Microsoft Surface Book 2
© Microsoft

Microsoft Surface Book 2 utmanar MacBook Pro

Microsoft släpper snart Surface Book 2, en 2 i 1-dator som vänder sig till kräsna användare. På papperet är datorn dubbelt så kraftfull som MacBook Pro.

20 oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Den 9 november öppnar Microsoft för förbeställningar av nya Surface Book 2, en prestandatung 2 i 1-pc för kreativa användare som har datorn som sitt främsta arbetsredskap.

Många kreativa själar förderar Apples produkter, till exempel MacBook Pro. Nu utmanar Microsoft Apple direkt genom att jämföra Microsoft Surface Book 2 med MacBook Pro och påstå att Surface Book 2 är dubbelt så snabb.

Microsoft Surface Book 2 är dyr

Även om det inte är helt enkelt att göra en direkt jämförelse mellan Microsofts och Apples produkter stämmer det i alla fall att Surface Book 2 rent tekniskt slår MacBook Pro. Det är något som inte minst syns på prislappen.

Den billigaste versionen av Surface Book 2 kommer att kosta 18 000 kronor, medan den dyraste versionen kostar maffiga 35 000 kronor.

Läs mer om bärbara datorer

Surface Book 2 har maffiga prestanda

Microsoft Surface Book 2 är en 2 i 1-pc, vilket i praktiken innebär att skärmen kan tas loss. Enligt Microsoft håller batteriet cirka fem timmar i pekdatorläget. När skärmen är hopkopplad med tangentbordet ökar batteritiden enligt Microsoft till 17 timmar.

35 000-kronorsversionen av Surface Book 2 har 16 gigabyte ramminne, Intels processor Core i7-8650U quad-core och grafikkortet Nvidis GeForce GTX 1050.

Läs mer om Microsoft Surface Book 2.

Kanske är du intresserad av...