Den extra skärmen kan exempelvis visa en utvald del av huvudskärmen.
HP Omen X 2S

Den extra skärmen kan exempelvis visa en utvald del av huvudskärmen.

© HP

HP bygger bärbar dator med två skärmar

HP Omen X 2S har en extra miniskärm, så att du kan koncentrera dig på programmet på huvudskärmen.

Med HP:s nya bärbara dator behöver du inte längre växla bort från ett program som du arbetar med för att göra någon liten annan sak, som att byta låt i musikspelaren.

Datorn har nämligen en liten extra inbyggd skärm placerad ovanför tangentbordet, så att du snabb kan byta låt eller skicka ett svar i något meddelandeprogram.

HP Omen X 2S är en del av HP:s serie produkter som vänder sig mot datorspelare. HP själva menar att det finns en marknad för den här typen av udda konstruktion, eftersom en undersökning visar att 61 procent av personer som spelar datorspel samtidigt lyssnar på musik.

> HP Omen-serien har imponerat på vår testredaktion. Läs till exempel testet av HP Omen  här, som trots ett högt pris har fått ett riktigt högt betyg i testzonen. 

Kraftfull dator med rejäl prislapp

Miniskärmen kan även användas som en utökad del av den vanliga 15 tum stora skärmen, så om du till exempel spelar ett racingspel kan den lilla skärmen visa en karta över banan. 

Extraskärmen på Omen X 2S är sex tum och har full hd-upplösning (1920x1080 pixel), vilket gör den ganska lik en mobiltelefon i storlek och upplösning. 

Även resten av Omen X 2S är byggd med datorspelande i åtanke med ett hållbart tangentbord samt extra kylning för att hålla komponenterna svala vid hårt arbete.

Men smakar det så kostar det...

HP Omen X 2S har en vägledande pris på 2 899 euro - cirka 30 000 kronor, men risken finns att priset kan bli ännu högre när datorn hamnar i svenska butiker.

> Läs mer om bärbara datorer

I videon här under kan du se hur den extra skärmen fungerar i praktiken.

Kanske är du intresserad av...