Google och Samsung har gjort nya datorer

Om du är på jakt efter en billig bärbar dator, då kanske Google och Samsung har det du letar efter.

6 januari 2017 av Mikkel Jacobsen

På CES-mässan i Las Vegas har Google och Samsung meddelat att de än en gång har samarbetat för att utveckla en gedigen, billig arbetsdator som kör Googles operativsystem och kan använda Android-appar.

Det handlar om två modeller som kommer att heta Chromebook Plus och Chromebook Pro, och den stora skillnaden mellan dem är att Pro-versionen kommer att ha en starkare processor. Skärmarna mäter 12,3 tum och under motorhuven sitter fyra gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsutrymme. Det handlar med andra ord tal om arbets- och skoldatorer, och inte några speldatorer.

Stöd för Android-appar

Datorerna kommer att ha en stilren design, och tangentbordet kan vikas in bakom skärmen så att datorn kan användas som en pekdator. Skärmen är tryckkänslig, vilket gör det än mer praktiskt att datorerna kan köra vanliga Android-appar. Det kommer även att medfölja en penna för att det ska vara enkelt att skriva och rita direkt på skärmen.

De två datorerna kommer att lanseras under första halvan av 2017, och prislappen kommer att ligga på runt 4000 respektive 5000 kronor.

Läs mer om CES 2017 och nyheterna därifrån: Senaste nytt från CES 2017

Kanske är du intresserad av...