Klistermærke

Få bort klistermärkena från datorn

De flesta nya bärbara datorer känns nästan som att de vore tapetserade med klistermärken. Så här bär du dig åt för att få bort dem.

12 november 2016 av Morten Skeldal Østergaard

Tillverkare tycker om att "dekorera" bärbara datorer med en massa olika klistermärken som bland annat berättar vilka komponenter som datorn innehåller. Från det att du kommer hem med datorn fyller de inte längre någon speciell funktion, men de kan vara svåra att få bort. Vi har testat att använda en mängd olika metoder för att se vilka som fungerar bäst.

Så här plockar du bort klistermärkena

Steg 1: Börja direkt när du har köpt datorn. Ju längre tid klistermärkena får sitta kvar, desto svårare blir det att få bort dem utan att de lämnar synliga märken.

Steg 2: Först att peta bort dem med naglarna, trots att det säkert kommer att lämna kvar lite klister.

Steg 3: Droppa lite olivolja på limresterna, och låt den verka i ungefär fem minuter. Försök sedan att gnugga bort limresterna. Ta bort olje- och limrester med fönsterputs och papper som inte luddar.

Steg 4: Om det inte fungerar med olja, kan du som sista utväg försöka med ett par droppa sprit och torka bort med papper. För att vara på den säkra sidan, använd sprit på en plats på datorn där det inte gör något om det blir en missfärgning. Om det inte blir någon missfärgning kan du använda det på limresterna.

Du kan läsa mer om klistermärkena och varför de finns på datorn, i vår artikel om ämnet i PC-tidningen nummer 18/2016.

Kanske är du intresserad av...