Nu kommer det bärbara pc med batteritider på ett dygn.

Med ett dygns batteritid kan datorn tas med överallt.

© Shutterstock

Bärbara datorer med batteritider på ett dygn

Genom att använda samma processor som sitter i många Android-telefoner förlängs batteritiden i nya bärbara datorer rejält.

22 mars 2018

Processortillverkaren Qualcomm har hittills riktat in sig på mobila enheter som mobiltelefoner och pekdatorer. Nu kommer de första datorerna med företagets produkter.

De första modellerna baseras på Qualcomms Snapdragon 835. Eftersom processorn är byggd för batteridrivna enheter drar den förhållandevis lite ström. Det innebär bland annat att datorerna får i sammanhanget extremt långa batteritider på uppåt ett dygn.

Andra fördelar är att datorerna är förberedda för snabba bredbandsuppkopplingar via 3G LTE. När en sådan dator är i gång är den konstant ansluten till internet, precis som en mobiltelefon.

Läs mer om Snapdragon

Använder Windows 10 S

De nya datorerna använder operativsystemet Windows 10 S, som är en nedbantad version av Windows 10 där det bland annat bara går att installera program via Microsofts Store. 

Det är nya Snapdragon-datorer på gång från kända datortillverkare som HP, Asus och Lenovo. När de finns till försäljning är ännu så länge oklart.

Less på att mobilen laddar ur hela tiden? Prenumerera på 2 nummer av PC-tidningen, så får du en smidig powerbank på köpet för endast 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...