topform_komse_032014

Allt du behöver för att få fart på din pc

Internet svämmar nästan över av goda råd om hur du får datorn att fungera bättre, prestera mera och arbeta snabbare. Men kan du lita på råden? Här visar vi de bästa och pekar ut de sämsta.

8 februari 2014

Nästan alla har ett eller annat råd att ge om hur du ska få datorn att köra snabbare och problemfritt. Vissa av dem är klassiska, andra är bara struntprat som upprepas tills det verkar vara sant. En del råd fungerar fint, andra är ren bortkastad tid. Vissa låter bra men ställer till med mera skada än nytta. Likaså finns det råd som passade förr men som blivit akterseglade av teknikutveckling och nya Windowsversioner.

Ta en titt på diagrammet till höger för att lista ut var råden hör hemma. Du kanske hittar något som du trodde var bra, men som faktiskt inte hjälper. Har du tur hittar du något som du trodde var dåligt men som visar sig vara riktigt användbart. I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste råden som vi fått från våra läsare, hittat på forum och funnit på internets många sidor med tips.

Vi förklarar kort vad som är fel med de dåliga tipsen och går igenom de goda råden i detalj, för att du ska kunna börja använda dem med detsamma. Diagrammet till höger är uppdelat i fyra kvadranter, de goda råden ligger i de två översta och de dåliga i de understa. På den vågräta axeln finns en mer subjektiv värdering av om ett råd verkligen fungerar eller bara är svammel. Råd som verkar vara dåliga men i själva verket är bra förklarar vi mycket detaljerat, och råd som låter trovärdiga men inte bidrar med något får bara en varning med på vägen.

Kanske är du intresserad av...