Sista chansen att få Windows 10 gratis

Förra sommaren lanserades Windows 10 och samtidigt upplät Microsoft det gratis under det första året. Om några veckor har det året gått, och om du inte redan har uppgraderat är det hög tid att göra det nu om du vill slippa betala.

Hämta artikeln här

Fler än 270 miljoner människor världen över har redan installerat Windows 10, och det innebär fler installationer på kortare tid än för någon tidigare version av Windows. En av orsakerna till de imponerande siffrorna är givetvis att Windows 10 är den första Windows-versionen i operativsystemets historia som är gratis – i varje fall under det första året efter lanseringen. Det året har dock snart löpt ut, och den 29 juli är sista chansen att skaffa operativsystemet utan att samtidigt behöva hala fram plånboken.

I den här artikeln visar vi hur du uppgraderar datorn till Windows 10 medan det fortfarande är gratis, hur du ändrar inställningarna för att inte skicka någon information samt hur du hittar ditt serienummer om du redan har installerat Windows 10.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Kan min gamla dator köra Windows 10?

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKan min gamla dator köra Windows 10?

Microsoft rekommenderar att uppgradera Windows XP- och Vista-datorer till Windows 10, och finns det någon anledning att inte göra det?

Läs mer

Trubbel med Windows 10-uppdatering

Trubbel med Windows 10-uppdatering

För den som använder andra program än Windows egna standardprogram för att visa film, surfa på internet, visa bilder med mera kan den senaste uppdateringen av Windows 10 medföra problem.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer