Hämta stora Windows 10-uppdateringen nu

Det finns ingen anledning att stå i kö och vänta på den nya stora uppdateringen till Windows 10. Hämta den nu!

Microsoft är klara med den första stora uppdateringen till Windows 10, och den kommer att göras tillgänglig löpande via Windows Update. Det finns dock ingen anledning att vänta på att uppdateringen ska laddas hem och installeras automatiskt, utan se till att hämta den redan nu.
Jubileumsuppdateringen, som Microsoft har döpt den till, finns tillgänglig på företags webbplats, och du kan hämta den därifrån även om den inte har dykt upp i din Windows Update ännu. Du kan hämta den här.

Ny inloggning och bättre batteritid
Det finns många anledningar att installera uppdateringen så snart som möjligt, för den innehåller inte bara korrigeringar och buggfixar, utan även många nya spännande nyheter. Bland annat introduceras Windows Hello, en ny inloggningsmetod där du inte behöver mata in lösenord eller PIN-koder, utan kan använda ditt ansikte eller fingeravtryck. Kalendern har fått en mer överskådlig design, och Start-menyn har fått ett ansiktslyft så att den både har blivit mer överskådlig samtidigt som den innehåller mer information.

Alla som använder bärbara datorer får fler möjligheter att justera batteritiden via Windows inställningar. Dessutom kommer program att bli effektivare på att avgöra när de körs i bakgrunden, så att de inte drar lika mycket ström som om de vore aktiva. Jubileumsuppdateringen lägger till ett nytt tangentbord för uttrycksikoner (så kallade emojis), musikkontroll på låsskärmen samt ett mörkerläge som kan användas för att skona ögonen när det är svag belysning där du sitter. Även säkerheten har byggts ut och erbjuder både bättre skydd samt skydd mot nyare hot.

Edge får tillägg
Webbläsaren Edge har byggts ut, bland annat med stöd för tillägg så att du kan anpassa funktionaliteten. Bland tilläggen som har släppts återfinns bland annat översättaren Translator och lösenordshanteraren Lastpass. Tillägg har länge varit en naturlig del av webbläsaren som Firefox och Chrome, och till och med gamla Internet Explorer 11, så det är på tiden att även Edge får den funktionaliteten. Tilläggen till Edge laddas hem från Microsoft Store under kategorien Tillägg.

Med Anniversary Update visar Microsoft att man tar Windows 10 på stort allvar, och vi kommer att se många liknande små och stora uppdateringar de kommande åren.

Du kan läsa mer om Windows 10 här.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta backup av Windows 10

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa backup av Windows 10

Var förberedd – säkerhetskopiera Windows nu.

Läs mer

Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Sätt fart på Windows 10

Sätt fart på Windows 10

Om du tycker att Windows 10 går långsamt, här är tre tips som kan sätta fart på tillvaron.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer