De största hemligheterna i Windows 10

Bli en GUD på Windows! Gör en utflykt till de mer dolda delarna av Windows 10 och upptäck ett pärlband av smarta och smidiga funktioner som ännu inte har fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Få ut mer av Windows 10 med några smarta tips. Det går bland annat att hitta vad det är som tar upp plats på hårddisken eller att förlänga batteritiden i en bärbar.

Tre tips till Windows 10:

1. Ta reda på vad som fyller hårddisken
Det har blivit betydligt enklare att ta reda på vad som tar plats på hårddisken. I Windows 10 går det att få en komplett översikt över hur lagringsutrymmet disponeras. Detta gör det enklare att effektivt städa på hårddisken, eftersom det har blivit lättare att ta reda på vad som slösar med utrymmet.

Öppna Inställningar och klicka på den första punkten i listan System.

I menylistan till vänster klickar du på Lagring, vilket visar en översikt över datorns olika enheter. Klicka på en enhet för att få mer information om vad som finns lagrat på den.

Efter att ha arbetat en stund kommer datorn att visa hur mycket utrymme de olika kategorierna tar upp på enheten. Klicka på en kategori för att få mer specifik information om vilka program och mappar som kategorin omfattar.

2. Förläng batteritiden
Om du kämpar för att ta reda på vad som suger mycket ström från batteriet i din bärbara dator, kan operativsystemet hjälpa dig att leta. Under Batterisparfunktion går det att få tydliga ledtrådar till vad som är boven. Med den informationen blir det enklare att hitta strömslukarna och förbättra batteritiden.

Öppna Start-menyn och klicka på Inställningar, följt av undermenyn System. Gå in underBatterisparfunktion och klicka på Batterianvändning , vilket är den rakaste vägen till översikten för batteriförbrukningen.

3. Kontrollera allt
Aktivera Gud-läget och bli envåldshärskare över Windows 10 – eller i varje fall nästan. Den dolda mappen är ett ymnighetshorn med inställningar som gör det möjligt att anpassa de flesta aspekter av operativsystemet efter dina behov. Gud-läget innehåller många smarta verktyg och funktioner.

Skapa en ny mapp på skrivbordet genom att högerklicka på en tom plats, välja Nytt och klicka på Mapp.

Ge mappen följande namn Supermapp.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Du kan välja ett annat namn än Supermapp, men det är ett passande namn med tanke på innehållet.

> Läs mer om Windows 10


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta backup av Windows 10

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa backup av Windows 10

Var förberedd – säkerhetskopiera Windows nu.

Läs mer

Ta en skärmbild

Ta en skärmbild

TIPS: I Windows finns det ett fantastiskt urklippsverktyg för att ta skärmbilder.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer