Sju anledningar att installera Windows 10

Om du fortfarande överväger om du ska uppgradera operativsystem på din dator till Windows 10 - här har du sju anledningar till varför du ska göra det.
Möjligheten att gratis uppgradera din Windows 7-dator eller Windows 8-dator till Windows 10 försvinner snart, närmare bestämt den 29 juli 2016. Redan priset på noll kronor är svårt att motstå, men hör får du ytterligare sju anledningar till varför vi rekommenderar att du uppgraderar till gamla Windows-system.
Glöm inte att du dessutom kan uppgradera din dator till Windows 10, och om du inte är nöjd har du 30 dagar på dig att enkelt nedgradera till ditt gamla Windows igen.

1. Starta snabbare

Windows 10 startar snabbt och kan vara klart att använda efter 18-20 sekunder om din dator har en SSD-enhet. Du kommer framför allt att märka skillnaden om du uppgraderar från Windows 7. Dessutom kommer även många program att starta snabbare i Windows 10.

2. Den bästa Start-menyn

Start-menyn i Windows 10 har samlat det bästa från Windows 7 och 8. Här finns program på nästan samma sätt som i Windows 7, plus att program och appar kan visas i form av paneler som i Windows 8, paneler som förändras och uppdateras så att de kan visa nyheter, oläst e-post och liknande utan att du ens behöver starta programmet.

3. Högre säkerhet
Microsoft har arbetat mycket med säkerheten i Windows 10, och operativsystemet är betydligt säkrare än både Windows 7 och 8. SecureBoot-funktionen, som förhindrar att skadliga program kan ta över uppstarten i Windows har blivit ännu effektivare, och det finns fler säkerhetsfunktion i Windows 10 än i någon tidigare version av Windows.

4. Nya smarta funktioner
Det har kommit en rad nya smarta funktioner som aldrig tidigare har funnits inbyggda i Windows. Det är till exempel möjligt att använda flera skrivbord samtidigt, och det går att organisera fönster i lätthanterliga grupper.

5. Tusentals praktiska appar
I Windows 10 räcker det med ett klick för att komma till Microsofts Store, där du kan ladda hem appar för både stora och små uppgifter. Det finns mängder av appar för att exempelvis organisera och redigera bilder och videor, hålla koll på e-post, kalenderinformation, kontaktlistor och mängder med underhållning.

6. En bättre webbläsare
Edge är en helt ny webbläsare som har utvecklats specifikt för Windows 10. Den är enkel och både mycket snabbare och säkrare än gamla Internet Explorer. Den har dessutom inbyggda funtkioner för att bland annat anteckna på hemsidor och skriva kommentarer, som du sedan kan dela med släkt och vänner.

7. Samma operativsystem på alla enheter
Windows 10 fungerar på alla enheter: datorer, smartmobiler, pekdatorer och spelkonsoler. Alla enheter som kör Windows 10 kan dessutom synkronera inställningar och appar mellan varandra.
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta backup av Windows 10

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa backup av Windows 10

Var förberedd – säkerhetskopiera Windows nu.

Läs mer

Sätt fart på Windows 10

Sätt fart på Windows 10

Om du tycker att Windows 10 går långsamt, här är tre tips som kan sätta fart på tillvaron.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer