Åtta anledningar att INTE uppgradera till Windows 10

Du har säkert läst många goda argument för varför du ska installera Windows 10, men allt är inte guld och gröna skogar. Här är åtta anledningar varför du INTE ska installera Windows 10.
Här på PC-tidningen är vi generellt sett mycket nöjda med Windows 10, men ingen Windows-version är felfri inte ens Windows 10. Så om du är tveksam över om du ska uppdatera din dator med Windows 7 eller 8.1, ska du få åtta anledningar till varför du inte ska installera Windows 10:

1: Det kan bli problem med själva uppgraderingen
I de flesta fall går det smidigt och smärtfritt att uppgradera från sitt tidigare Windows till Windows 10, men det finns egentligen inga garantier att det blir på det sättet. Ibland kan ett par timmar uppdateringspysslande resultera i att du får meddelandet att något har gått fel.

2: Du får inte någon färdig produkt
Microsoft har sagt att Windows 10 kommer att vara den sista versionen av Windows. Det betyder i praktiken att operativsystemet aldrig blir riktigt färdigt, utan hela tiden kommer att fortsätta att utvecklas.

3: Du tvingas på uppdateringar
Samtliga Windows 10-verioner har grundinställningen att automatiskt ladda hem och installera uppdateringar vare sig du vill eller inte. Om du har Home-versionen av Windows 10 har du inte ens något val att stänga av eller neka att Windows installerar uppdateringar. Detta ser visserligen till att Windows 10 alltid har de absolut senaste uppdateringarna, men en del finner det irriterande att inte kunna välja.

4: Inställningar finns på två platser
Windows 10 har en helt ny meny för inställningar som delvis är hämtad från Windows 8.1. den gamla kontrollpanelen finns dock fortfarande, vilket betyder att du kan behöva leta på två olika platser för att hitta inställningen du letar efter.

5: Nya appar är inte lika bra som gamla program
Microsoft vill gärna att du ska hämta dina program från deras programbutik Store, där det finns spel, e-postklienter och andra program i form av appar i stället för som vanliga program. Ofta är dock de gamla programmen bättre och har fler funktioner.

6: Cortana fungerar inte i Sverige
I USA lovprisas den digitala assistenten Cortana, som kan styras med röstkommandon. Dessvärre förstår Cortana ännu inte svenska.

7: Webbläsaren Edge är dålig
Den nya webbläsaren Edge, som är inbyggd i Windows 10, lämnar fortfarande mycket i övrigt att önska. Den har ännu inte stöd för tillägg, så det kan vara en kamp att få den att utföra även enkla uppgifter.

8: Windows 10 är för nyfiken
Windows 10 skickar mer information om hur datorn fungerar än någon tidigare version av Windows. Även om informationen inte kan identifiera dig, kan det vara en bekymmersam utveckling.

> Läs mer om Windows 10Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Sätt fart på Windows 10

Sätt fart på Windows 10

Om du tycker att Windows 10 går långsamt, här är tre tips som kan sätta fart på tillvaron.

Läs mer

Windows 10 utan produktnyckel

Windows 10 utan produktnyckel

Även om du har en pc med XP eller Vista kan du få Windows 10 gratis.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer