Wikipedias populäraste människor

Vilka har lyckats hamna på topp fem-listan över Wikipedias mest redigerade personer?

Det pågår alltid ett flertal krig på Wikipedia. Redigeringskrig. Ofta om populära och framför allt omstridda personer som folk har olika åsikter om. Somliga artiklar om personer i den engelska versionen av onlineuppslagsverket har redigeras fler än 50000 gånger. Ett känt redigeringskrig handlar om kompositören Chopin. Var han fransman? Eller polack? Kanske fransk-polsk? Eller polsk-fransk? Det är bara en av sakerna som redigeringskämparna på Wikipedia har svårt att enas om.


Wikipedias berömdheter

Webbplatsen Business Insider har sammanställt en lista med den 29 mest redigerade artiklarna som handlar om personer, och föga överraskande innehåller den en del kontroversiella personer. Till och med kontroversiella än Frederic Chopin.

Här är topp fem-listan med antalet redigeringar inom parentes:

1. George W. Bush: (46058)

2. Jesus: (28748)

3. Michael Jackson (28551)

4. Barack Obama (25191)

5. Adolf Hitler: (24915)


Här är Wikipedias egen lista över de mest redigerade artiklarna, oavsett ämne.


> De vildaste lögnerna på Wikipedia.
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gratis webbsida

Gratis webbsida

Alla som prenumererar på PC-tidningen får en egen webbplats utan extra kostnad.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En kanal för alla nyheter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn kanal för alla nyheter

Lokala nyheter blandas med stoff från hela världen i ditt eget nyhetsflöde. Minut för minut uppdaterar Feedly de nyheter du inte vill missa.

Läs mer

Stridigheterna på Wikipedia

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Nyeste

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Jesus får nöja sig med att bli tvåa

På Wikipedias rekordlista över de mest redigerade artiklarna får Jesus se sig besegrad av en amerikansk president, men han hamnar en placering före Michael Jackson.

Läs mer

Jämför utrustning

Nu kan du själv jämföra utrustning och program i vår nya Testzon.

Läs mer