Vet kossan vad som kan vara på gång?

Författarna på Wikipedia kan vara envisa människor, vilket har resulterat i den del befängda redigeringskrig där små detaljer har ändrats fram och tillbaka onödigt många gånger.

Wikipedia har själva sammanställt en sammanfattning av de mest märkvärdiga redigeringskrigen i det enorma onlineuppslagsverket. Här är tre exempel från den listan:


Listan över kända oskulder

Det tål ju att funderas över varför Wikipedia ens tog på sig uppgiften att hålla den här listan uppdaterad, däremot är det ett faktum att Britney Spears under sin tonårstid lades och plockades bort från den här listan ett imponerande antal gånger. Detta har dock lugnat ner sig, eftersom de flesta är överens om att hon inte längre platsar på listan.


Araknafobi

Den engelskspråkiga artikeln om spindelskräck råkade ut för ett dilemma där en rad högljudda debattörer kastade argument på varandra. Diskussionen handlade om huruvida det var en vettig idé att illustrera artikeln med ett foto av en spindel eftersom detta, enligt en del debattörers åsikter, skulle kunna skrämma besökare som var intresserade av ämnet eftersom de hade spindelskräck.


Kovältning

Kulturfenomenet kovältning (cow tipping) går ut på att smyga sig fram till en ko och välta omkull den innan den hinner springa iväg. Diskussionen handlar dock inte om aktivitetens varande eller icke varande, utan om bildtexten till en bild av en ko på ett gärde. Bildtexten ändras ständigt från förslag som "Ett intet ont anande offer" vilket somliga anser är för bryskt, till okontroversiella alternativ som "Muuuh" och "En ko" som inte accepteras av andra inblandade debattörer.


Här kan du läsa Wikipedias lista över fåniga redigeringskrig.
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gratis webbsida

Gratis webbsida

Alla som prenumererar på PC-tidningen får en egen webbplats utan extra kostnad.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En kanal för alla nyheter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn kanal för alla nyheter

Lokala nyheter blandas med stoff från hela världen i ditt eget nyhetsflöde. Minut för minut uppdaterar Feedly de nyheter du inte vill missa.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En webbplats på fem minuter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn webbplats på fem minuter

Gör som 15 000 prenumeranter och skaffa en egen webbplats helt gratis på 123minsida. Läs om hur du kommer i gång med dina första webbsidor.

Läs mer

Nyeste

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Jesus får nöja sig med att bli tvåa

På Wikipedias rekordlista över de mest redigerade artiklarna får Jesus se sig besegrad av en amerikansk president, men han hamnar en placering före Michael Jackson.

Läs mer

Jämför utrustning

Nu kan du själv jämföra utrustning och program i vår nya Testzon.

Läs mer