Säkert förvar på internet för viktiga dokument

Google Drive är en central del i Googles breda utbud av tjänster. Här går det att spara dokument och sedan komma åt dem i telefonen, pc:n eller pekdatorn – kort sagt alla enheter som knyts till samma Google-konto. Här går det även att komma åt filer från många av Googles andra tjänster och appar.

Hämta artikeln här

Med ett Google-konto kommer du åt Googles många tjänster. En av de viktigaste är Google Drive, som bland annat ger alla 15 gigabyte lagringsutrymme på internet helt gratis. Google Drive är dock mycket mer än en generös plats för filer. Många andra av Googles tjänster och appar är knutna direkt till Drive.

En av de smartaste funktionerna med Google Drive är synkroniseringen med en mapp i datorn. Allt som sparas i den mappen hamnar automatiskt i säkert förvar på internet. Detta sker omedelbart och filerna överförs ­direkt och blir därmed snabbt åtkomliga i andra enheter. Samtidigt är detta ett mycket smidigt sätt att flytta filer mellan exempelvis en telefon och datorn.

Slutligen använder många av Googles mer avancerade tjänster Google Drive, till exempel Office­programmen i Dokument. Allt som skapas i Dokument sparas i Google Drive. I nästa nummer kan du läsa mer om Google Dokument.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gratis webbsida

Gratis webbsida

Alla som prenumererar på PC-tidningen får en egen webbplats utan extra kostnad.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En kanal för alla nyheter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn kanal för alla nyheter

Lokala nyheter blandas med stoff från hela världen i ditt eget nyhetsflöde. Minut för minut uppdaterar Feedly de nyheter du inte vill missa.

Läs mer

Stridigheterna på Wikipedia

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Nyeste

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Jesus får nöja sig med att bli tvåa

På Wikipedias rekordlista över de mest redigerade artiklarna får Jesus se sig besegrad av en amerikansk president, men han hamnar en placering före Michael Jackson.

Läs mer

Jämför utrustning

Nu kan du själv jämföra utrustning och program i vår nya Testzon.

Läs mer