Enkel genväg till webbplatsen

Det är en god idé att skapa genvägar till webbplatser som du besöker ofta. Här är de två enklaste metoderna.

Om du vill skapa en genväg till en webbplats, om du till exempel besöker den ofta eller bara vill komma ihåg den till senare, finns det två enkla metoder.

Spara Favoriten i din webbläsare
Det vanligaste sättet:
1. När du använder Chrome och befinner dig på sidan vars adress du vill spara, klicka på stjärnan längst till höger i adressfältet.
2. Välj Bokmärkesfältet i rullmenyn för Mapp, och klicka på Klart. Nu hamnar genvägen i bokmärkesfältet under adressfältet.
3. Om fältet med favoriter inte syns, klickar du på de tre strecken i webbläsarens övre högra hörn. Välj Inställningar, leta reda på rutan Utseende och markera alternativet Visa alltid bokmärkesfältet.
Det fungerar enligt samma princip även i andra webbläsare.

Skapa en genväg på skrivbordet
Den här metoden är nästan för enkel, och den blir ännu smidigare av att du inte behöver starta webbläsaren för att använda genvägen.

1. Markera adressen i adressfältet, placera muspekaren över den markerade adressen, och därefter drar och släpper du den på skrivbordet. Genvägen skapas automatiskt, och du behöver bara dubbelklicka på den för att starta webbläsaren och hoppa direkt till adressen.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gratis webbsida

Gratis webbsida

Alla som prenumererar på PC-tidningen får en egen webbplats utan extra kostnad.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En kanal för alla nyheter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn kanal för alla nyheter

Lokala nyheter blandas med stoff från hela världen i ditt eget nyhetsflöde. Minut för minut uppdaterar Feedly de nyheter du inte vill missa.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>En webbplats på fem minuter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEn webbplats på fem minuter

Gör som 15 000 prenumeranter och skaffa en egen webbplats helt gratis på 123minsida. Läs om hur du kommer i gång med dina första webbsidor.

Läs mer

Nyeste

Stridigheterna på Wikipedia

"Nej, så är det inte. Jo, så är det." Experterna på Wikipedia är inte alltid överens, och ibland kan oenigheten spåra ur.

Läs mer

Jesus får nöja sig med att bli tvåa

På Wikipedias rekordlista över de mest redigerade artiklarna får Jesus se sig besegrad av en amerikansk president, men han hamnar en placering före Michael Jackson.

Läs mer

Jämför utrustning

Nu kan du själv jämföra utrustning och program i vår nya Testzon.

Läs mer