Så surfar du privat

Använd privatsurfning när du surfar på en främmande dator, för funktionen ser till att ditt surfande inte sparas i historien, och dina användaruppgifter lagras inte på datorn.

Inkognito eller InPrivate-fönster är en av de absolut bästa funktionerna som finns i dina webbläsare. När du surfar privat kommer webbläsaren inte att lagra de sidor som du besöker, och inte heller inloggningsuppgifter och annan privat information för exempelvis ditt e-post- eller Facebook-konto.

Detta är idealiskt om du vill använda din e-post på en främmande dator, för med Inkognito kan du logga in på konton utan att nästa användare på datorn utan att bekymra dig för att nästa användare på datorn ska kunna komma åt dina meddelanden eller användaruppgifter.

I somliga webbläsare, till exempel Firefox, skyddas webbläsaren även från funktioner som kan spåra vad du gör på internet. Ditt surfande förblir med andra ord både privat och på internet.


Så surfar du under radarn

I Chrome klickar du på de tre punkterna längst upp till höger. I menyn klickar du på Nytt inkognitofönster varför fönstret öppnas. Du känner igen det på att utseendet är lite annorlunda och logotypen längst upp till vänster har en hatt och ett par solglasögon.

I Firefox klickar du på de strecken i övre högra hörnet. I menyn väljer du Nytt privat fönster, varvid det öppnas ett nytt webbläsarfönster som känns igen på diskret skillnader i utseendet, plus en lila ikon med en mask längst upp till höger bredvid minimera-ikonen.

I Edge klickar du på de tre prickarna uppe till höger, och väljer Nytt InPrivate-fönster. Nu öppnas ett nytt webbläsarfönster med en blå InPrivate-logotyp uppe till vänster.


Läs mer om dina webbläsare här.
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Surfa snabbare i Chrome

Surfa snabbare i Chrome

Chromes smarta aktivitetshanterare gör det enkelt att stänga resurskrävande hemsidor.

Läs mer

Tio geniala genvägar till din webbläsare

Tio geniala genvägar till din webbläsare

Lär dig hur du bland annat kan bläddra mellan flikarna.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Skapa en smartare startsida

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSkapa en smartare startsida

Skapa en ny startsida och gör livet lite enklare. Skapa enkla genvägar till dina favoritsidor och paneler för e-post, väderlek och massor av annat. Allt finns på Googles smarta startsida.

Läs mer

Nyeste

Tio geniala genvägar till din webbläsare

Lär dig hur du bland annat kan bläddra mellan flikarna.

Läs mer

Så surfar du privat på internet

Använd alltid privatsurfning när du surfar på en främmande dator!

Läs mer

Edge är den perfekta webbläsaren

Microsofts nya webbläsare först att få perfekt poäng i stortest.

Läs mer