Så surfar du privat

Använd privatsurfning när du surfar på en främmande dator, för funktionen ser till att ditt surfande inte sparas i historien, och dina användaruppgifter lagras inte på datorn.

Inkognito eller InPrivate-fönster är en av de absolut bästa funktionerna som finns i dina webbläsare. När du surfar privat kommer webbläsaren inte att lagra de sidor som du besöker, och inte heller inloggningsuppgifter och annan privat information för exempelvis ditt e-post- eller Facebook-konto.

Detta är idealiskt om du vill använda din e-post på en främmande dator, för med Inkognito kan du logga in på konton utan att nästa användare på datorn utan att bekymra dig för att nästa användare på datorn ska kunna komma åt dina meddelanden eller användaruppgifter.

I somliga webbläsare, till exempel Firefox, skyddas webbläsaren även från funktioner som kan spåra vad du gör på internet. Ditt surfande förblir med andra ord både privat och på internet.


Så surfar du under radarn

I Chrome klickar du på de tre punkterna längst upp till höger. I menyn klickar du på Nytt inkognitofönster varför fönstret öppnas. Du känner igen det på att utseendet är lite annorlunda och logotypen längst upp till vänster har en hatt och ett par solglasögon.

I Firefox klickar du på de strecken i övre högra hörnet. I menyn väljer du Nytt privat fönster, varvid det öppnas ett nytt webbläsarfönster som känns igen på diskret skillnader i utseendet, plus en lila ikon med en mask längst upp till höger bredvid minimera-ikonen.

I Edge klickar du på de tre prickarna uppe till höger, och väljer Nytt InPrivate-fönster. Nu öppnas ett nytt webbläsarfönster med en blå InPrivate-logotyp uppe till vänster.


Läs mer om dina webbläsare här.
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Nu har Internet Explorer 9 kommit

Nu har Internet Explorer 9 kommit

Nu har Microsoft släppt nya Internet Explorer 9 på en rad språk, däribland svenska. Den nya webbläsaren fungerar med Windows Vista och Windows 7.

Läs mer

Chrome på väg att bli störst

Chrome på väg att bli störst

Allt tyder på att Google Chrome snart är den populäraste webbläsaren.

Läs mer

Dina lösenord lagras

Dina lösenord lagras

När lösenord sparas i webblösaren är det enkelt för andra att hitta dem.

Läs mer

Nyeste

Snabböppna dina favoritsidor

Spara tid med det här praktiska webbläsartipset.

Läs mer

Tio geniala genvägar till din webbläsare

Lär dig hur du bland annat kan bläddra mellan flikarna.

Läs mer

Så surfar du privat på internet

Använd alltid privatsurfning när du surfar på en främmande dator!

Läs mer