Ge filen en total viruskoll

En ny, genial webbplats låter fler än 50 antivirusprogram genomsöka dina filer efter virus – samtidigt!

Hämta artikeln här

Vad gör du när antivirusprogrammet som du använder varnar om att en av dina filer kanske är infekterad med ett virus? Litar du blint på programmet och antingen blockerar eller raderar filen? Det är vad de flesta gör.

Hos VirusTotal får du för övrigt inte bara ett andra utlåtande – du får femtio. Tjänsten använder nämligen virusdatabaser från en mängd olika antivirusföretag, och när du laddar upp en fil kommer den att jämföras mot allihop. Om det finns minsta fara för att filen är infekterad kommer du att få reda på det. Databaserna uppdateras var femtonde minut, för att alla virusdata ska vara fullständigt fräscha. Detta är det absolut effektivaste sättet för att undersöka en misstänkt fil.Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Nytt aggressivt virus härjar!

Nytt aggressivt virus härjar!

Akta dig! Android-telefoner har drabbats av det mest våldsamma trojanangreppet någonsin. Så här undviker du att bli drabbad.

Läs mer

En miljon nya virus under 2008

En miljon nya virus under 2008

Antivirusföretaget F-Secure har nyligen offentliggjort skrämmande siffror som visar att det första kvartalet av 2008 slår alla virusrekord. Företaget uppskattar att år 2008 kommer att medföra upp mot en miljon virus i omlopp.

Läs mer

McAfee skyddar mobilen mot virus

McAfee skyddar mobilen mot virus

McAfee har lanserat tre nya 2008-versioner av sitt säkerhetsprogram. Utöver det traditionella skyddet för datorn innehåller de nya programmen även skydd för mobiltelefoner.

Läs mer

Nyeste

Det är hög tid att skydda din smartmobil

Om du tror att virus inte kan infektera din smartmobil, då tror du fel. PC-tidningen tipsar om ett gratis mobilskydd.

Läs mer

Ett nytt aggressivt virus härjar!

Android-telefoner har drabbats av det mest våldsamma trojanangreppet någonsin. Så här undviker du att bli drabbad.

Läs mer

Världens bästa viruskoll

Webbplatsen Virustotal.com använder information från över 50 kända säkerhetsföretag för att göra grundliga analyser av filer.

Läs mer