pny compact attaché 16gb

Usb-minnen har blivit något som man köper på stormarknaden utan att egentligen tänka mer på det. Därför ska det mycket till för att ett usb-minne ska märkas, vilket PNY inte riktigt lyckas med med Compact Attaché.

Pris:

280,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Det är ett litet usb-minne med inbyggt skydd för usb-kontakten. Det är nog en bra idé att skydda kontakten, särskilt som den är gjord i tunn plast i stället för den sedvanliga metallen. Dessvärre täcker inte skyddet själva öppningen i kontaktens kortända, som därmed sakta men säkert fylls med fickludd och annat skräp. Dessutom är skyddet en ­källa till irritation när usb-minnet trycks in i en usb-port. Det är lätt hänt att man tar tag i skjutluckan i stället för det egentliga usb-minnet och då kan man inte trycka in minnet på plats.
Det usb-minne som vi ­testar har en kapacitet på 16 gigabyte och det är formaterat med filsystemet FAT32. Som vanligt behövs det inga drivrutiner för att minnet ska fungera.
Det följer inte med några program på PNY:s usb-­minne. Till många andra minnen får man med program för kryptering och ­säkerhetskopiering, men icke i detta fall.
Våra prestandamätningar visar en skrivhastighet på 20 megabyte i sekunden och en läshastighet på hela 36 dito. Särskilt läshastigheten imponerar och detta minne är faktiskt bland de snabbaste usb 2.0-minnen vi har testat överhuvudtaget. Priset är dock väl tilltaget för vad vi får. Det finns usb-minnen på 16 gigabyte att köpa för 135 kronor.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

• Kapacitet: 16 GB
• Läshastighet: 36 MB/s
• Skrivhastighet: 20 MB/s
• Mått: 4,5x1,9x0,8 cm

  • Hög överföringshastighet

  • Klent byggt

  • Ganska dyrt

Externa länkar
Läs mer om...
Relaterade artiklar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Höjt pris på usb-minnen i avvaktan på dom

Höjt pris på usb-minnen i avvaktan på dom

Privatkopieringsavgift gör usb-minnen och externa hårddiskar dyrare redan innan avgiftens giltighet avgjorts.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Supersnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSupersnabba usb-minnen

Gott om plats för filer som dessutom går snabbt att spara, det är vad man får med de nya usb-minnena. Vi har samlat ihop elva modeller och testet visar att det är värt att tänka sig för innan man köper ett usb 3.0-minne.

Läs mer

Trådlöst i fickformat

Trådlöst i fickformat

Sandisk presenterar trådlöst USB-minne.

Läs mer

Nyeste

Trådlöst i fickformat

Sandisk presenterar trådlöst USB-minne.

Läs mer

Mycket lagring på litet utrymme

Verbatim lanserar ett stort litet usb-minne.

Läs mer

Knappsats ger säkert minne

Toshiba lanserar USB-minne med inbyggd kodlåsning.

Läs mer