SVT öppnar portarna till mer

Inte längre bara korta klipp i SVT:s Öppna arkiv.

Tjänsten Öppet arkiv är SVT:s onlinesatsning för att kunna visa TV på internet, bland annat dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer och program inom fakta, sport och kultur. Fram tills nyligen har SVT på grund av rättighetsskäl inte kunnat visa annat än korta klipp. Men tack vare en lagändring och avtal med svenska rättighetsorganisationer är det nu möjligt att visa programmen i sin helhet. Öppet arkiv får däremot inte visas utanför Sveriges gränser.

Cirka 200 program och inte mindre än 500 timmar kommer Öppet arkiv innehålla vid starten, och mer ska det bli meddelar SVT i ett pressmeddelande. Från och med den 16 april 2013 kommer en mängd hela program finnas tillgängliga, och successivt kommer fler att publiceras. SVT räknar med att fylla på Öppet arkiv med cirka 50 timmar varje månad för att så småningom kunna erbjuda över 10 000 timmar.

Öppet arkiv hittar du på adressen www.oppetarkiv.se.

I redaktionsbloggen tipsar SVT om kommande program, och för att komma i kontakt med SVT:s redaktion och tipsa om program du vill se kan du skicka e-post till oppetarkiv@svt.se.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
5 fantastiska Netflix-serier

5 fantastiska Netflix-serier

Fredagsunderhållningen är säkrad.

Läs mer

Enklare kontroll i Netflix

Enklare kontroll i Netflix

Med smarta kortkommandon blir du proffs på Netflix.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hyr film på internet

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHyr film på internet

Nu behöver du inte ge dig ut i regnet för att hyra en film nere på hörnet eller ta bilen till stadens enda hyrställe. Det är lätt att hyra film via internet.

Läs mer

Nyeste

Island - England-matchen satte internetrekord

En undersökning visar att rekordmånga följde matchen på mobila enheter.

Läs mer

EM på webben

Se EM-matcherna i din pc, mobiltelefon eller pekdator. Alla matcher sänds på webben av antingen SVT eller TV4.

Läs mer

Guide till strömning

Vi testar de mest kända filmtjänsterna på internet

Läs mer