D-Link 4-Port USB 3.0 Hub DUB-1340

Även om många nya datorer stödjer usb 3.0 kvarstår ett gammalt problem: portarna är för få. Det löser man ­enkelt med en usb-hubb – det enda som krävs är att hubben stödjer usb 3.0.

Pris:

500,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Det tar D-Link fasta på med sin lilla usb 3.0-hubb DUB-1340. Den innehåller fyra usb 3.0-portar och det ingår en extern strömförsörjning, så att även enheter som kräver mer ström kan anslutas.

Någon installation är det ­inte frågan om, förutom att ansluta hubben till en usb 3.0-port i datorn. Det går att ansluta den till en usb 2.0-port också, men då får man förstås nöja sig med den hastigheten.

Korrekt ansluten ger DUB-1340 full hastighet på samtliga fyra usb-portar. Vi har ännu ingen enhet som kan nyttja den högsta teoretiska hastigheten som usb 3.0 medger, men när vi mäter de enheter som vi har prövat hubben med kan vi inte notera någon hastighetsförlust.

För ordningens skull undersökte vi även vad som händer när en usb 2.0-enhet ansluts till hubben tillsammans med en usb 3.0-hårddisk. Vi kan inte mäta någon hastighetspåverkan, så det går alltså att blanda usb 3.0- och usb 2.0-enheter och ändå få full prestanda. Det är en stor fördel eftersom usb 2.0 dominerar utbudet av usb-enheter.

Det enda egentliga problemet är att portarna sitter för tätt. Det går till exempel inte att ansluta flera usb-minnen bredvid varandra.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

• Antal portar: 4
• Typ: Usb 3 (SuperSpeed USB)
• Kompatibilitet: Usb 2, usb 1
• Vikt: 60 gram
• Mått: 9,8x7,2x2,0 cm

  • Hög hastighet

  • Strömförsörjning ingår

  • Portarna sitter för tätt

Externa länkar
Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Liten extern tv-mottagare

Liten extern tv-mottagare

Allt som behövs för att du ska kunna se på tv i din dator är en fyra centimeter lång tv-mottagare som ansluts direkt till en usb-port. PCtv nanoStick Ultimate Plus är verkligen liten.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Jättesnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLJättesnabba usb-minnen

Vart och ett av dessa usbminnen rymmer lika mycket information som 50-100 vanliga cd-skivor. Dessutom är de jättesnabba på att överföra filer till och från en dator.

Läs mer

Knappsats ger säkert minne

Knappsats ger säkert minne

Toshiba lanserar USB-minne med inbyggd kodlåsning.

Läs mer

Nyeste

Trådlöst i fickformat

Sandisk presenterar trådlöst USB-minne.

Läs mer

Mycket lagring på litet utrymme

Verbatim lanserar ett stort litet usb-minne.

Läs mer

Knappsats ger säkert minne

Toshiba lanserar USB-minne med inbyggd kodlåsning.

Läs mer

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL