Garmin-Asus A10

Nüviphone A10 har tagits fram i samarbete med ­datortillverkaren Asus.

Pris:

4.000,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

A10 baseras på Googles mobila operativsystem Android, vilket innebär att det är frågan om en datormobil. Självklart har den inbyggd gps och det ingår hållare för bilen och kartor över Europa. Köranvisningarna läses upp av en röst på traditionellt gps-vis. Vill man ha motsvarande funktioner i till exempel en iPhone kostar det extra.

Efter bara några minuters bekantskap med telefonen står det klart att det under det något anonyma yttre döljer sig en mycket kompetent datormobil. Skärmen är skarp, även om den inte hör till de bästa. På startskärmen finns det bara tre symboler: Ringa, Hitta och Visa karta. För att få fram alla andra funktioner är det bara att nudda skärmen så visar de sig. Här finns e-post, webbläsare och alla de småprogram, eller appar, som går att hämtat.

A10 reagerar snabbt på alla inmatningar. Det går snabbare att surfa på internet än med de flesta andra mobiltelefoner. Detta är för övrigt något som kännetecknar hela upplevelsen med A10 – allt går kvickt. Så fort enheten klickas fast i bilhållaren fungerar den som en normal gps.

A10 är en unik produkt eftersom det är en komplett gps, samtidigt som det är en fullvärdig datormobil till ett överkomligt pris.

Fakta

• Skärm: 3,2 tum, 320x480 pixel
• Gps: Ja
• Kamera: 5 megapixel
• Anslutningar: Bluetooth, usb
• Nätverk: 3G (7,2 Mbps), Edge,
gsm, Wi-Fi
• Taltid: 8 timmar
• Passningstid: 3 veckor
• Mått: 5,8x11x1,4 cm
• Vikt: 132 gram

  • Riktig gps

  • Snabb telefon

  • Bra skärm

  • Många program

  • Skärmen blir lätt kladdig

Externa länkar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Potent konkurrent till iPhone

Potent konkurrent till iPhone

Den nya mobilen Galaxy S påminner vid första ögonkastet om den populära iPhone, men är egentligen en helt ny modell i Samsungs serie av mobiltelefoner med tryckkänslig skärm.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

Nyeste

Din smartmobil kan explodera!

Vad är det som får nya smartmobiler - som senast med Samsung Note 7 - att explodera? Vi har svaret.

Läs mer

Note 7 gick upp i rök

På en månad gick Note 7 från hyllad till fiasko, och det mesta som kunde gå galet gick verkligen galet.

Läs mer

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

Vi har testat kamerorna i de två topptelefonerna för att avgöra vilken som är bäst.

Läs mer

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL