HP DeskJet 3070A

Denna billiga multifunktionsskrivare kan anslutas både via usb och via trådlöst nätverk. Den har även stöd för HP:s ePrint-funktion, som gör det möjligt att skicka e-brev till skrivaren.

Pris:

800,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Installationsprogrammet är på svenska och hjälper dig på bästa sätt att komma till rätta med de nödvändiga inställningarna. Den medföljande usb-sladden måste användas under första delen av installationen, men när skrivaren anslutits till det trådlösa nätverket är den inte nödvändig längre. Även monteringen av bläckpatroner är problemfri.

Arkmataren, som bara rymmer ­bara 60 ark, har kombinerats med uppsamlingsfacket och är ganska bräcklig. Papperen måste långt in i arkmataren, vilket ställer till med problem med små ark fotopapper. Papperet som är på väg in i skrivaren kan dessutom ta med sig ett utgående papper tillbaka in i skrivaren, eller peta ner det på golvet. Det är visserligen en billig skrivare, men detta är ju onödigt dåligt.

Den lilla lcd-skärmen har gammaldags gråtoner och flankeras av billigaste tänkbara knappar, men de får jobbet gjort. Den billiga mekaniken till och med hörs. När skrivaren arbetar skramlar och gnisslar den, så att man kan tro att den ska ramla sönder.

I gengäld är utskrifts-kvaliteten förbluffande bra. Med fotopapper är färgerna levande, och annars så besvärliga mörka områden är mycket snygga. Svarta utskrifter är utmärkta, trots att bokstäverna är aningen luddiga i kanterna.

Våra hastighetsmätningar ger medelmåttiga resultat. Eftersom uppsamlingsfacket är så litet att papper ramlar ner på golvet om du skriver ut fler än 30 ark, är skrivaren avsedd för den som inte skriver ut så mycket. Kopieringsfunktionen är utmärkt, men vi saknar en knapp som startar kopieringen direkt, utan att behöva bläddra i menyer. Bildläsaren ger bra färger men ganska dålig skärpa, vilket drivrutinen försöker kompensera på elektronisk väg. Resultatet går att använda, men imponerar inte.

Funktionen ePrint är smart som låter dig skicka e-brev för utskrift. Skrivaren har en egen e-postadress, och du väljer vilka som ska ha tillgång till den. Den hanterar även bifogade bilder och pdf-filer, men långsamt. HP har även appar till smartphones för utskrifter, och de fungerar riktigt bra. Med dem kan bilder och pdf-filer skrivas ut från telefonen på ett smidigt sätt.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

• Anslutning: Usb, trådlöst
• Arkmatare: 60 ark
• Uppsamlingsfack: 25 ark
• Internetutskrift: Ja
• Utskrift från datormobil: Ja
• Mått: 44x30x15 centimeter
• Uppmätt hastighet:
Svartvit: 7,7 sidor/minut
Färg: 4,1 sidor/minut

  • Bra utskriftskvalitet

  • Trådlös anslutning

  • Enkelt uppsamlingsfack

Externa länkar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Bläck är billigast

Bläck är billigast

AVSLÖJANDE! Det är avsevärt billigare att skriva ut text och grafik med en bläckskrivare än med en laserskrivare. Se videon av vårt sex dagar långa skrivartest!

Läs mer

Kopiera VHS-band till dvd

Kopiera VHS-band till dvd

Nu kan du rädda innehållet på dina gamla videoband med hjälp av HP:s nya dvd-brännare.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Test av färglaserskrivare

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTest av färglaserskrivare

För 1 200 kronor får du en färglaserskrivare som ger de bästa text- och grafikutskrifterna. 8 enheter testas.

Läs mer

Nyeste

Star Wars-datorn är här

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

Läs mer

Böjd jättedator

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

Läs mer

Ny 2 i 1 från HP

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att titta på höstens nyheter från HP. Det är bärbart och allt i ett som står i centrum.

Läs mer

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL