Western digital Livewire

Ett trådlöst nätverk hemma kan vara nog så fantastiskt

Pris:

1.000,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Men om varken spelkonsolen eller den platta tv:n kan ansluta till det får man antingen dra fast nätverk runt hela huset eller så gör man det lite lättare för sig och använder de befintliga elkablarna som redan ligger dragna i väggarna. De är nämligen perfekta även som nätverkskablar.

Hårddisktillverkaren Wes­tern Digitals elnätsmodem skiljer sig från andra liknande produkter genom att båda enheterna har fyra fasta nätverksuttag var. Den ena av de två enheterna ansluts till ett strömuttag nära routern, som i sin tur ansluts till ett av de fyra nätverksuttagen. Det ger tre extra fasta uttag för andra nätverksenheter, som till exempel hårddiskar eller skrivare.

Den andra enheten ansluts till ett valfritt eluttag någon annanstans därhemma och ger då fyra fasta uttag för lika många nätverksenheter, som till exempel Western Digitals egen mediespelare WD Live. Nätverket via eluttagen har en teoretisk överföringshastighet på 200 megabit i sekunden. I praktiken går det betydligt långsammare, allt beroende på elledningarna.

Vi spelade online via en spelkonsol och visade film via nätverket utan minsta problem. WD Livewire fungerar helt perfekt.

Fakta

• Mått: 3x12x9 cm
• Vikt: 190 gram

  • Enkel installation

  • Hög säkerhet

  • Snabbt nätverk

  • Korta strömkablar

  • Fungerar inte i grenuttag

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL