Linksys RE1000

Linksys lilla nätverksenhet är en så kallad range extender, eller räckviddsförlängare på svenska. Tanken är att förstärka ett befintligt nätverk, så att det går att ­ansluta till det på flera ställen där hemma.

Pris:

700,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Rent praktiskt är detta en mycket enkel enhet. Det är bara att ansluta strömmen så är den i gång. Installationen är förbluffande enkel och det svåraste är att hitta en lämplig plats för den. Det finns en nätverksport för externa enheter som en skrivare eller en hårddisk.
Sett enbart till räckvidden är resultatet utmärkt. Vårt trådlösa nätverk har en stabil räckvidd på cirka 50 meter. Med förlängaren får vi samma kvalitet upp till 80 meter bort.
När vi mäter hastigheten blir vi tyvärr rätt besvikna. Där vi tidigare kom upp i hastigheter på 30-50 Mbit/s får vi nu omkring en tredjedel, eller 10 Mbit/s.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

• Trådlöst: 802.11 a/b/g/n
• Fast: 100 Mbit/s
• Dual-band: Nej
• Hastighet: 10,7 Mbit/s
• Räckvidd: 80 meter

  • Enkel att installera

  • Förlänger räckvidden

  • Drar ner hastigheten

Externa länkar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Surfa ombord

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSurfa ombord

Det blir allt vanligare med trådlösa internetanslutningar på flygplan, men hur de fungerar det?

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Bättre e-post

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLBättre e-post

Vilket e-postprogram är egentligen bäst? Vi testar sju e-postprogram för olika ändamål och behov.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Världens bästa nätverk

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLVärldens bästa nätverk

Fixa det perfekta nätverket som är stabilt och snabbt.

Läs mer

Nyeste

Se upp för trådlösa nätverk på semestern

Loggar du in på vilt främmande nätverk måste du passa sig – du riskerar att hackas. Läs om hur du skyddar dig.

Läs mer

Surfa ombord

Det blir allt vanligare med trådlösa internetanslutningar på flygplan, men hur de fungerar det?

Läs mer

40 gånger snabbare internet med drönare

AVSLÖJANDE: Google testar enorma soldrivna drönare som ska leverera nästa generations mobilnät – 40 gånger snabbare än dagens – till din och min mobiltelefon.

Läs mer

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL