Sandberg USB 3.0 Hard Disk Box 3.5”

Det enklaste sättet att skaffa mer lagringsutrymme i datorn är att skaffa en extern hårddisk

Pris:

500,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Har du en intern hårddisk liggande kan du montera den i en hårddisk­låda, som till exempel den här varianten från tillbehörstillverkaren Sandberg. Det är bara att
sätta i en hårddisk och ansluta enheten med den medföljande usb-kabeln så är allt klart. Tyvärr håller lådan låg kvalitet, vilket bland annat märks på att det är lite knixigt att få i usb-kabeln.

Det speciella med den här modellen är att den stödjer usb 3.0, som gör att det går riktigt snabbt att kopiera filer. För att få den höga hastigheten krävs den nya typ av usb-kabel som ingår. Kabeln passar även usb 2.0-uttag. Med en SSD-enhet i ­lådan och en dator med usb 3.0 når vi en hastighet på nästan 190 megabyte i sekunden. Det är åtta gånger snabbare än med en usb 2.0-hårddisk.

På det stora hela fungerar Sandbergs hårddisk­låda alldeles utmärkt. Prestandan är hög och den ­något billiga konstruktionen är inget problem när lådan väl är hopbyggd. Men för att få ut mesta möjliga av hårddisklådan måste ­datorn hantera usb 3.0.

Fakta

• Hårddiskstorlek: 3,5 tum
• Anslutning: Usb 3.0
• Uppmätt hastighet:
189,4 megabyte/sekund

  • Höga hastigheter

  • Billig konstruktion

  • Enbart för 3,5-tumsdiskar

Externa länkar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta alla stora filer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta alla stora filer

Ta reda på vilka mappar och filer som tar störst plats på hårddisken. Med programmet Disk Space Fan hittar du snabbt de största filerna på hårddisken.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Flytta in i en ny hårddisk

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLFlytta in i en ny hårddisk

Börjar hårddisken bli trång eller kanske rent av ge upp? Flytta med allt till en ny!

Läs mer

Plextor Portable HDD 160 GB (PX-PH160US/T3)

Plextor Portable HDD 160 GB (PX-PH160US/T3)

En utmärkt och billig (jämfört med andra 160-gigabytehårddiskar) extern hårddisk, som kopierar snabbt. Rekommenderas.

Läs mer

Nyeste

Jämförande test av 7 nätverkshårddiskar

Vi söker den bästa nätverkshårddisken just nu.

Läs mer

Bli trygg med en kopia

Klona hårddisken och få en perfekt kopia av datorn när allt fungerar.

Läs mer

Stora hårddiskar

Stora externa hårddiskar rymmer otroliga mängder bilder, filmer, text-dokument och säkerhetskopior, som kan överföras snabbt. Vi testar åtta stora hårddiskar.

Läs mer

Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL