Asus Eee Note EA-800

Asus Eee Note är varken en e-bokläsare eller en surfplatta, utan snarare ett elektroniskt anteckningsblock.

Pris:

2.000,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Därför klarar skärmen bara av 64 gråtoner och för att skriva på den och för att klicka på ikonerna måste man använda den speciella penna som följer med. Under själva skärmen finns det tryckkänsliga knappar, så man slipper ta fram pennan för att bläddra mellan sidorna i en bok eller bland bladen i en ritning.

Innan det går att skriva några anteckningar måste pennan kalibreras. Anteckningarna kan utökas med bilder och inspelade ljud. Det finns såväl inbyggd kamera som mikrofon men båda är så usla att det är något av ett mirakel om man skulle råka se eller höra vad som spelas in. Samtidigt är processorn så snålt tilltagen att anteckningarna snabbt blir för tunga för Eee Note om man lägger till en massa ljud och bilder. Samma problem stör den inbyggda webbläsaren, som till nöds fungerar för att slå upp något på internet. Det inbyggda minnet på löjliga 256 mega­byte kan lätt utökas med SD-kort på upp till 8 giga­byte. Det duger gott för e-böcker men när Eee Note även gärna vill fungera som mp3-spelare räcker inte utrymmet långt. Ett annat aber är att skärmen inte är bakgrundsbelyst, vilket leder till att det är omöjligt att läsa någonting annat än vid optimala ljusförhållanden.

Fakta

• Skärm: 8 tum,
1 024x768 pixel
• Kamera: 2,0 megapixel
• Anslutningar: Usb, Wi-Fi
(802.11b/g)
• Ramminne: 256 MB
• Kortläsare: MicroSD (max 8 GB)
• Mått: 22,2x13,9x1,1 cm
• Vikt: 490 gram
• Batteritid: 10 timmar

  • Bra anteckningar

  • Begränsat minne

  • Dålig kamera och mikrofon

  • Långsam processor

  • Lite lagringsutrymme

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Otillräcklig och dyr pekdator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLOtillräcklig och dyr pekdator

Microsoft Surface Pro 2 är en dyr pekdator som är tung och som säljs utan tangentbord. Inga Officeprogram ingår.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Smidig allt i ett-dator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSmidig allt i ett-dator

MSI AP16 Flex är en bra och liten allt i ett-pc till ett rimligt pris. Men vi saknar musen och tangentbordet.

Läs mer

Äntligen en ny iPhone

Äntligen en ny iPhone

Det var ju verkligen på tiden, var mångas reaktion när Apple presenterade version 2.0 av sin populära iPhone. Äntligen stödjer den storsäljande mobiltelefonen e-post, så att personer med pc och Outlook-konto kan läsa sin e-post på resande fot.

Läs mer

Nyeste
Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL