WhatsApp Account

WhatsApp delar ditt telefonnummer med Facebook

Den populära meddelandetjänsten WhatsApp kommer att dela ditt telefonnummer och en rad annan information med Facebook. Så här gör du för att hindra det.

5 september 2016 av DAU

Det är egentligen inte speciellt överraskande att WhatsApp börjar dela information med Facebook, eftersom Facebook köpte företaget för dryga 137 miljarder kronor. I och med den senaste app-uppdateringen förändras även användaravtalet för WhatsApp, som inkluderar den uppdaterade texten om delad information.

Denna måste dock accepteras av dig, så du behöver inte finns dig i att WhatsApp delar din information. Om du är snabb kan du ändra inställningar i WhatsApp, så att ditt telefonnummer blir osynligt för Facebook.

Om du uppdaterar WhatsApp, kommer det att visas ett poppupp-fönster med information, men i stället för att acceptera det nya användaravtalet trycker du på "Read more about the key updates to out Terms and Privacy Policy” och tar bort markeringen vid alternativet att du godkänner att din information delas. Om du redan har accepterat det nya användaravtalet är det möjligt att under de kommande 30 dagarna nå inställningen.

1. Öppna WhatsApp på sin smartmobil. 2. Gå till Inställningar och tryck på Konto. 3. Leta reda på alternativet Dela min kontoinformation. 4. Ta bort markeringen, så kommer din kontoinformation inte att delas med Facebook.

Det nya användaravtalet har ännu inte nått ut till alla användare, så om du inte kan hitta inställningarna behöver du bara vänta så dyker de upp så småningom.

WhatsApp är en mobil-app som gör det möjligt att skicka meddelanden och göra röstsamtal med andra användare som har installerat appen, och den har ungefär en miljard användare. Nya användare kan inte välja om de vill dela sin information eller inte.

Kanske är du intresserad av...