Data Manager app

Smart app: Håll koll på din dataförbrukning

Om du är på semester utomlands är det extra stor anledning att hålla ögonen på dataförbrukningen för att undvika en stor telefonräkning när du kommer hem.

14 juli 2016 av DAU

Oavsett vilken operatör du använder är det bra att känna till hur mycket datatrafik din smartmobil använder, och hur den fördelas mellan olika appar. Detta är extra viktigt när du befinner dig utomlands där det, beroende på vilket land du befinner dig i, kan kostar över 100 kronor per megabyte att ladda hem information. Det är även bra information att ha även i Sverige, eftersom det blir enkelt att se om du håller på att överskrida din datamängd som ingår i abonnemanget. Om du har en Android-telefon kan du installera appen Data Manager. Det är en enkel app som visar hur mycket data som skickats och tagits emot via trådlöst nätverk, mobilt nätverk och dataanslutningar i utlandet (roaming). Den visar även vilken app som är den största syndaren när det handlar om dataförbrukning. Data Manager kan installeras gratis från Google Play Butik. Om du däremot har en iPhone, kan du i stället gå till App Store och ladda hem My Data Manager.

Så här använder du Data Manager: 1. Starta Data Manager. Under fliken General visas din dagliga och månatliga dataförbrukning över: - Wi-Fi (trådlöst nätverk) - Mobile (mobilt nätverk) - Roaming (dataförbrukning i utlandet)

2. Tryck på Applications i längst upp i appen.

3. Listan visar vilka allar som har haft den största dataförbrukningen på din smartmobil.

Kanske är du intresserad av...