PC-tidningen rekommenderar åtta praktiska rese-appar

Vi utrustar dig med åtta appar som är praktiska att ha med sig på semesterresan.

Hitta rätt på världens flygplatser, få lokala väderutsikter och förstå främmande menyer med hjälp av snabba översättningar. En smartmobil eller en pekdator kan vara en underbar hjälp på resan.
Här tipsar vi om åtta stycken praktiska appar som kan vara till stor hjälp när du är på resande fot. Alla finns både till Android och till iOS, du behöver bara söka efter dem i respektive app-butik.

Gateguru
Ett fantastiskt verktyg att ha i telefonen när du ska resa med flyg, eftersom appen innehåller information om terminaler på flygplatser världen över. Det finns även information om butiker och restauranger på flygplatserna, plus att användare kan dela med sig av praktiska tips.
> Hämta Gateguru


TripAdvisor
Goda råd är inte dyra råd, tvärtom är de gratis i den här omfattande appen med beskrivningar för olika resmål. Vare destination har dessutom tips om hotell, matställen och sevärdheter. Allting går att spara lokalt på smartmobilen eller pekdatorn som en digital reseguide.
> Hämta TripAdvisor


Google Maps
Du kommer aldrig vilse vare sig i centrala New York eller på små tyska grusvägar, Google Maps hjälper dig alltid att hitta rätt väg och kan användas både som landkarta och sjökort.
> Hämta Google Maps


Yr.NO
Håll koll på väderutsikterna oavsett om du befinner på en båt i Stockholm skärgård eller en stuga vid Medelhavet. Den norska väderappen Yr levererar prognoser som ofta är mycket exakta och presenterar dem på ett enkelt och överskådligt sätt.
> Hämta Yr.NO

WiFi Map
Den här appen borde vara obligatorisk i alla smartmobiler om du vill använda internet utomlands men vill slippa dyra telefonräkningar. Tjänsten presenterar både listor och kartor som visar var du kan koppla upp dig mot trådlösa nätverk. Tänk dock på att vara extremt försiktig med att koppla upp dig mot okända privata nätverk, de kan vara fällor som vill lura av dig personlig information.
> Hämta WiFi Map

Foodspotting
Det kan vara svårt att hitta bra matställen om du bara har menyn att utgå från. Med Foodspotting kan du läsa vad tidigare gäster tyckte om maten och se bilder av maträtterna, så att du får en försmak om vad du kan förvänta dig.
> Hämta Foodspotting

Google Translate
Willkommen, bienvenue, welcome! Fremde, etranger, stranger. Allting blir snabbt översatt med Google Translate. Du kan antingen skriva in ord eller meningar som du vill ha översatta, eller rikta telefonens kamera mot en skylt som appen översätter mer eller mindre korrekt - oavsett vilket är det smidigare och troligtvis mer korrekt än som du ska försöka gissa vad det står.
> Hämta Google Translate

Valuta+
Hur många amerikanska dollar eller marockanska dirham får man för 100 svenska kronor? Valuta+ räknar snabbt om från en valuta till en annan. Själva omräkningen görs utan att det förbrukas mobildata, men om du vill ha de absolut senaste valutakurserna för en exakt omräkning måste du ha tillgång till internet. Och tänk på att e som växlar pengar kan ha andra valutakurser än de som bankerna presenterar.
> Hämta Valuta+


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Supertelefonen du inte kan köpa

Supertelefonen du inte kan köpa

Googles nya telefon kan inte köpas i Sverige, men det går att lägga vantarna på den ändå.

Läs mer

Potent konkurrent till iPhone

Potent konkurrent till iPhone

Den nya mobilen Galaxy S påminner vid första ögonkastet om den populära iPhone, men är egentligen en helt ny modell i Samsungs serie av mobiltelefoner med tryckkänslig skärm.

Läs mer

Telefon som tål vässade klor

Telefon som tål vässade klor

Cat lanserar ny extra tålig mobiltelefon som tål det mesta.

Läs mer

Nyeste

Norges statsminister spelar Pokémon

Mitt i en debatt satt statministern och fångade monster.

Läs mer

Hacka en telefon och bli rik

Företag utlovar belöningar om du kan hacka dig in i mobiltelefoner.

Läs mer

Pokémon Go på armen

Armbandet gör det lättare att samla prylar och fånga monster, men kommer det för sent?

Läs mer