Varning till alla iPhone-ägare!

Ett farligt iPhone-skämt florerar just nu på internet. Det kan nämligen göra telefonen obrukbar.

Äger du en iPhone ska du vara försiktig så att du inte går på det "skämt" som far runt på internet i detta nu. Skämtet går ut på att man ska ställa tillbaka klockan till 1970, vilket resulterar i att det inte går att starta telefonen igen.

Skämtet härstammar från en falsk annons från Apple, som påstår att det går att få fram ett särskilt tema i telefonen så att den ser ut som en gammal Apple-datorn – om man ställer tillbaka klockan till den 1 januari 1970.

I själva verket medför detta att telefonen går i baklås. Samma problem uppstår i iPad Air, iPad mini 2 och sjätte generationens iPod Touch. Apple meddelar att de jobbar på en uppdatering som åtgärdar felet.

Den elaka "skämtet" tros härstamma från webbplatsen 4chan, som tidigare har lurat i iPhone-ägare att deras telefoner kan laddas i mikrovågsugnen och att en uppdatering till iOS7 skulle göra iPhone vattentät

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Äntligen en ny iPhone

Äntligen en ny iPhone

Det var ju verkligen på tiden, var mångas reaktion när Apple presenterade version 2.0 av sin populära iPhone. Äntligen stödjer den storsäljande mobiltelefonen e-post, så att personer med pc och Outlook-konto kan läsa sin e-post på resande fot.

Läs mer

Gratis film i iPhone

Gratis film i iPhone

Den svenska filmtjänsten Voddler släpper en app till iPhone som ger tillgång till företagets gratisfilmer.

Läs mer

Trådlös hårddisk till iPhone

Trådlös hårddisk till iPhone

När man kommer i gång med att använda sin iPhone eller iPad som mediespelare tar det inte lång tid innan lagringsutrymmet tryter.

Läs mer

Nyeste

Luras att borra hål i iPhone 7

Många har förstört sina telefoner i jakten på det försvunna hörlursuttaget.

Läs mer

Va? Kan iPhone det?

Det går utmärkt att ringa och skicka meddelanden med en iPhone, men vet du egentligen hur mycket mer den kan? Vi har hittat några spännande funktioner.

Läs mer

Ska du köpa en iPhone 7? Nej tack!

Ryktena hade rätt. iPhone 7 blev ingen revolution, så jag behåller mina pengar.

Läs mer