Lågprisplatta pressar konkurrensen

Surfplatta med fullskaliga Windows 8.1 och Office365 för under tusenlappen.

En surfplatta för under tusenlappen låter väl överkomligt? Till det facila priset brukar man dock inte få en fullskalig Windowsplatta, utan få nöja sig med något annat operativsystem. Nu kommer dock en prispressad fullskalig Windowsplatta vid namn Lamina.

Den mindre Lamina T-701 håller sig under tusenlappen med ett nödrop: 999 kronor får man punga ut med för pekdatorn. Då har den en fyrkärnig processor på 1,33-1,83 GHz, en gigabyte arbetsminne och lagringsutrymme på sexton gigabyte som kan kompletteras med ytterligare utrymme antingen via micro SD-kort eller via molntjänsten Onedrive som håller på att rulla ut "obegränsat" utrymme till alla Office365-prenumeranter. Med plattan ingår, inte helt förvånande, ett års prenumeration på Office365.

Lamina T-701 har en skärm på sju tum med en upplösning på 1280x800 pixel. De har två kameror varav den ena för fotografering och den andra för videochat samt trådlöst nätverk, uttag för att koppla in extern skärm och micro-USB. Batteritiden för sjutumsplattan är 4-6 timmar, medan storebror klarar av 6-8 timmar på en laddning.

Storebror med 8-tumsskärm har samma prestanda men aningen större prislapp - knappt 1300 kronor.

Läs mer om...
Relaterade artiklar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Bärbar i surfplatteformat

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLBärbar i surfplatteformat

Microsoft Surface Pro är en bra kombination av surfplatta och bärbar dator, men den är så dyr att man baxnar.

Läs mer

Nya surfdatorer från Microsoft

Nya surfdatorer från Microsoft

Trots misslyckadet med Surface RT satsar företaget på en ny generation.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Pekdator med mini-Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLPekdator med mini-Windows

Microsoft Surface 2 är en bra pekdator från Microsoft, men den har ett relativt skralt programutbud.

Läs mer

Nyeste

Härlig pekdator med Windows

Microsoft har gjort en läcker pekdator med många användningsområden.

Läs mer

Lågprisplatta pressar konkurrensen

Surfplatta med fullskaliga Windows 8.1 och Office365 för under tusenlappen.

Läs mer

Snabb pekdator med hög upplösning

Priset avskräcker, men Dell Venue 11 Pro är en väl fungerande pekdator med höga prestanda.

Läs mer