Stora pekdatorer för alla behov

Går det att få en bra och kraftfull pekdator för under 3 000 kronor, eller måste man spendera nästan det dubbla? Vi har testat fem stora pekdatorer och ger dig svaret.

Hämta artikeln här

Om en stor del av tiden du sitter vid datorn går åt till att surfa på internet och att spisa underhållning som film, musik och enklare spel, bör du överväga om det inte är dags att skaffa en pekdator. Den passar perfekt för sådant. Den har en pekskärm, så att den enkelt kan styras med fingrarna, samtidigt som den är så liten och lätt att du kan ta den med dig nästan överallt.

I det här stortestet har vi lagt vantarna på sex olika pekdatorer, och vi har valt att ställa den nyaste modellen av iPad mot fem modeller med operativsystemet Android. Är det någon mening med att köpa en dyr pekdator med ett äpple på? Svaret beror i hög grad på vad du har för behov.

Oavsett vilken av modellerna du väljer kan de användas för både nytta och nöje, men alla gör det inte lika elegant eller obesvärat. Det speglas inte minst i prisskillnaderna, men det finns faktiskt mycket som är bra även med den billigaste pekdatorn. Här avslöjar vi testdeltagarnas styrkor och svagheter när sex tiotums pekdatorer drabbar samman.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt pekdator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt pekdator

Stor guide: Läs om för- och nackdelarna med de tre mobila operativsystemet Android, iOS och Windows, så att du kan hitta den pekdator som passar dig bäst.

Läs mer

Surfplattan tar täten

Surfplattan tar täten

Säljer mer än både bärbara och stationära datorer i Sverige.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Surfplattor som klarar det mesta

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSurfplattor som klarar det mesta

De praktiska surfplattorna med tryckkänsliga skärmar har på kort tid blivit enormt populära. Vi har testat sex stycken som kan användas för både nytta och nöje.

Läs mer

Nyeste

Kom ihåg surfplattan

Glöm inte din surfplatta när du åker på semester. Här får du flera goda råd som gör semestern med surfplattan ännu bättre.

Läs mer

Stortest av fem pekdatorer på tio tum

Jämförande test av de främsta pekdatorerna just nu.

Läs mer

Allt om surfplattor

Läs allt om surfplattor. Vi har samlat alla nyheter, guider och tester av de läckra, små handhållna plattorna åt dig.

Läs om surfplattor