Håll datorn i handen

En surfplatta är lätt och mobil och den är alltid redo direkt när du behöver den. Vi testar sex surfplattor du alltid kan ha med dig.

Hämta artikeln här

Ladda ned hela artikeln och läs mer om surfplattor.

Glöm allt om stora och klumpiga bärbara datorer! Om du bara vill ta en snabbtur på internet, kolla din e-post eller titta på en film är pekdatorn det perfekta redskapet. Vi har testat sex av de just nu allra bästa.

En surfplatta är redo för användning omgående. En enda tryckning på startknappen och sekunden efter är allt klart för att börja surfa. Du kan sitta med plattan i soffan, ta med den ut i badrummet eller använda den för att läsa dagens tidning i sängen. Utan att bli svart om fingrarna! En surfplatta är tunn och smidig och du slipper kablar, tangentbord och mus eftersom pekdatorns laddning räcker för flera timmars surfande. Styrningen är också enkel, du använder fingrarna direkt på skärmen.

Hanteringsmässigt påminner alla pekdatorer i testet om varandra och de största skillnaderna ligger i stället i de funktioner som finns inbyggda. Några av plattorna levereras med många anslutningsmöjligheter, andra är mer primitiva. Största överraskningen var batteritiden. Testets bästa batteri höll för lite mer än åtta timmars filmvisning på en uppladdning, den pekdatorn kan du därför lugnt ta med dig på en längre resa.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt pekdator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt pekdator

Stor guide: Läs om för- och nackdelarna med de tre mobila operativsystemet Android, iOS och Windows, så att du kan hitta den pekdator som passar dig bäst.

Läs mer

Läsplattor blir tyngre av fler böcker

Läsplattor blir tyngre av fler böcker

Ett av argumenten för att använda en läsplatta för att läsa e-böcker i stället för vanliga böcker är att de kan fyllas med böcker utan att de blir tyngre och otympligare. En sanning med modifikation, har det visat sig.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Otillräcklig och dyr pekdator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLOtillräcklig och dyr pekdator

Microsoft Surface Pro 2 är en dyr pekdator som är tung och som säljs utan tangentbord. Inga Officeprogram ingår.

Läs mer

Nyeste

Kom ihåg surfplattan

Glöm inte din surfplatta när du åker på semester. Här får du flera goda råd som gör semestern med surfplattan ännu bättre.

Läs mer

Stortest av fem pekdatorer på tio tum

Jämförande test av de främsta pekdatorerna just nu.

Läs mer

Allt om surfplattor

Läs allt om surfplattor. Vi har samlat alla nyheter, guider och tester av de läckra, små handhållna plattorna åt dig.

Läs om surfplattor