HP Photosmart 6510

HP:s kontorsskrivare är otroligt enkel att ansluta till ett trådlöst nätverk, så att den kan delas av alla datorer i nätverket. Såväl text- som grafikutskrifter blir mycket bra och det går dessutom snabbt att få fram sidorna.

Pris:

1.400,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Det enda som inte är bra är att den ger lite rödstick och svaga fotoutskrifter. Dessutom är inte bildläsaren i topp.

Vem som helst kan installera den här skrivaren samt göra den redo för att skriva ut. Även den som har ytterst ringa nätverkskunskaper mäktar med att få i gång den trådlösa anslutningen. Det är faktiskt lika enkelt som att ansluta enheten till en dator via usb.
Med de mobila funktionerna går det till exempel att lägga till skrivaren till HP:s ePrintlösning, med vilken skrivaren får en egen e-postadress. Bifogar man en bild och e-postar den till Photosmart 6510 skrivs bilden ut.

Så snart enheten ansluts till nätverket skriver den ut en installationsguide för ePrint. Instruktionerna är enkla att följa och ePrint fungerar riktigt bra.

Utskriftskvaliteten på text och grafik är hög. Även mycket små tecken blir skarpa och lättläsliga på vanligt kopieringspapper. Det finns inga synliga bläckrester kring bokstäverna och alla böjar, kanter och linjer är perfekta.

Photosmart 6510 klarar dess­utom galant av färg­övergångar i exempelvis diagram. Däremot är vi ­inte särskilt imponerade över kvaliteten på fotografier. Bilderna blir för varma eftersom de får ett visst rödstick, vilket också gör dem en smula oskarpa.

Bildläsaren fungerar som den ska till kopiering, men den underbelyser det som ska läsas in en aning. Det resulterar i att de inlästa ­bilderna blir lite för svaga, något som även går igen i fotoutskrifterna.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

Upplösning
Skrivare: 4 800x1 200 dpi
Bildläsare: 1 200x1 200 dpi
Skärm: 3,5 tum
Automatisk duplex: Ja
Pappersfack: 80 ark
Anslutning: Usb, nätverk
Kortläsare: SD, MMC, MS Duo
Antal bläckpatroner: 4
Mått: 16,1x38,1x43,6 cm

Mätvärden:
A4, text: 11,8 sid/min
A4, grafik: 4,9 sid/min
A4, foto: 4 min. 45 sek.
Färgkopia: 36 sekunder
Monokrom kopia: 23 sekunder
Inläsning A4-foto, 200 dpi:
26 sekunder

  • Fin text och grafik

  • Många bra funktioner

  • Enkel installation

  • Svaga fotoutskrifter

  • Underbelysta kopior

Externa länkar
Läs mer om...
Spara 581 kronor

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 581 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Kompakt svartvit laser

Kompakt svartvit laser

Trots stadigt fallande priser på färglaserskrivare finns det fortfarande liv i monokroma, eller svartvita, laserskrivare.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Snygga utskrifter från billiga skrivare

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSnygga utskrifter från billiga skrivare

En multifunktionsskrivare är inte bara en skrivare, utan även en kopiator och bildläsare.

Läs mer

Billig nätverks-skrivare

Billig nätverks-skrivare

Priset på multifunktions­enheter har rasat snabbt de senaste åren och numera tvingas tillverkarna konkurrera med hur många funktioner de kan klämma in i sina skrivare och samtidigt hålla priset nere. Lexmark har i många år profilerat sig genom att sälja skrivare mycket billigt, men ofta av ganska tveksam kvalitet.

Läs mer

Nyeste

Snygga utskrifter från billiga skrivare

En multifunktionsskrivare är inte bara en skrivare, utan även en kopiator och bildläsare.

Läs mer

Snabb färglaser med smarta funktioner

Samsung ProXpress C2620DW är en snabb och effektiv skrivare med bra funktioner. Dyr i både drift och inköp.

Läs mer

Billiga utskrifter

Marknadens bästa utskrifts­ekonomi, men funktionaliteten haltar.

Läs mer