Leta efter dolda virus

De farligaste virusen är så sluga att de kan stänga av antivirus-programmet i datorn. Med EmsiSoft Emergency Kit Scanner går det att rensa bort alla virus och andra farliga program. Det fungerar till och med om Windows inte kan starta.

Hämta artikeln här

Varje gång du hör talas om ett nytt världsomspännande virushot bör du ställa dig frågan om din egen pc kan vara i fara. Om du har ett bra antivirusprogram installerat i datorn, som till exempel Panda från PC-tidningens Fördelszon, är risken dock liten. Trots detta måste man som pc-ägare alltid vara uppmärksam på underliga symptom i datorn.

Har Windows till exempel blivit ­segare på senare tid eller dyker det upp felmeddelanden som du inte har sett tidigare eller som inte går att identifiera, kan det i värsta fall röra sig om ett virus som har stängt av antivirusprogrammet.

Den här typen av attacker kräver mycket avancerad kod och är därför sällsynta, men vi rekommenderar ändå att datorn genomsöks med hjälp av programmet EmsiSoft Emergency Kit. Observera att det inte behöver installeras utan kan köras direkt när det är hämtat. Det söker igenom datorn efter skadliga program som det ordinarie antivirusprogrammet eventuellt har missat.

Bästa sättet att använda EmsiSoft Emergency Kit Scanner


Vi rekommenderar att EmsiSoft Emergency Kit sparas på ett usb-minne som är lätt tillgängligt ifall datorn drabbas av virus. Det går att söka igenom hårddisken från Windows eller från Kommandotolken.

Skanna rutinmässigt: Kontrollera att datorns skydd fungerar genom att skanna en gång i månaden.

Rensa skadat Windows: Om Windows har infekterats går det att rensa datorn innan Windows startar.

> Hämta Emsisoft Emergency Kit


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ett lösenord är allt du behöver komma ihåg

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEtt lösenord är allt du behöver komma ihåg

Med programmet LastPass får du extremt säkra lösenord – som du inte behöver komma ihåg.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Leta efter dolda virus

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLLeta efter dolda virus

Det finns virus som är så luriga att de stänger av antivirusprogrammet för att kunna härja fritt i datorn. Därför kan det vara bra att köra ett separat säkerhetsprogram då och då.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Sök efter skadliga program i datorn

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSök efter skadliga program i datorn

IObit Malware Fighter håller kontinuerligt koll på datorn och allting som installeras i den.

Läs mer

Nyeste

Sök efter skadliga program i datorn

IObit Malware Fighter håller kontinuerligt koll på datorn och allting som installeras i den.

Läs mer

Skydda alla uppkopplade prylar

Nu finns det ett bra sätt att ta reda på om alla nätverksprylar hemma är säkra. Det är säkerhetsföretaget BullGuard som har tagit fram ett sätt att kontrollera säkerheten.

Läs mer

Gratis antivirus är inte gratis

Många antivirusprogram utger sig för att varagratis, men är det verkligen så?

Läs mer