Skydda telefonen mot virus

Virus och skadliga program är ett ökande hot mot framför allt Androidbaserade enheter. Därför är det numer viktigt att skydda även mobilen och surfplattan med ett antivirusprogram. Avast har tagit fram ett bra skydd, som dessutom är gratis.

Hämta artikeln här

Smarta mobiler är väldigt populära och säljs i stora mängder. Det vet förstås även hackarna och därför inriktar de sig nu i allt högre grad på att ta sig in i våra mobiltelefoner.

Som vanligt är det det mest använda operativsystemet som är extra utsatt, det vill säga Android. Den som har en sådan telefon eller pekdator bör redan nu se till att skydda sin enhet med ett antivirusprogram. Att bra alternativ på ett sådant kommer från Avast.

Antivirusprogrammet kontrollerar telefonens interna minne samt minneskort som monteras i telefonen. Programmet tar bort skadlig kod och virus, skyddar mot samtal från svindlare och mycket mer.

Windows Phone och iPhone är inte alls lika utsatta för sådan här hot. Det beror på att de båda systemen är hårt kontrollerade av respektive tillverkare (Microsoft och Apple) eftersom de godkänner alla appar som kan installeras i telefonen. Ett bra sätt att skydda sin Android är att bara installera appar från Google Play. Även de är godkända av Google.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Nytt antivirusprogram på cd:n

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLNytt antivirusprogram på cd:n

Det fria säkerhetsprogrammet Avast! Free Antivirus har kommit i en ny version och är bättre än någonsin.

Läs mer

Världens bästa viruskoll

Världens bästa viruskoll

Webbplatsen Virustotal.com använder information från över 50 kända säkerhetsföretag för att göra grundliga analyser av filer.

Läs mer

Nytt aggressivt virus härjar!

Nytt aggressivt virus härjar!

Akta dig! Android-telefoner har drabbats av det mest våldsamma trojanangreppet någonsin. Så här undviker du att bli drabbad.

Läs mer

Nyeste

Det är hög tid att skydda din smartmobil

Om du tror att virus inte kan infektera din smartmobil, då tror du fel. PC-tidningen tipsar om ett gratis mobilskydd.

Läs mer

Ett nytt aggressivt virus härjar!

Android-telefoner har drabbats av det mest våldsamma trojanangreppet någonsin. Så här undviker du att bli drabbad.

Läs mer

Världens bästa viruskoll

Webbplatsen Virustotal.com använder information från över 50 kända säkerhetsföretag för att göra grundliga analyser av filer.

Läs mer