Utökad säkerhet i Facebook

Företaget gör en gemensam säkerhetssatsning tillsammans med bland andra Microsoft och Symantec.

Facebook gör gemensam sak med Microsoft, Symantec, McAfee, TrendMicro och Sophos, och lanserar en ny Marketplace för säkerhetsprogramvara. Initialt bjuder företagen på sex månaders gratis antivirusskydd och erbjudandet riktar sig till de miljontals användare som fortfarande är helt oskyddade. Genom Facebook kan du ladda hem de senaste fullversionerna av antivirusprogrammen: Microsoft Security Essentials, McAfee Internet Security 2012, Norton AntiVirus, Sophos Anti-Virus för Mac Home Edition, och Trend Micro internet security för PC och Mac. Prova dem gratis i sex månader, därefter börjar det kosta licenspengar. Undantaget är Microsoft Security Essentials som alltid är gratis.

Meningen är att Facebook kommer att utöka sin lista med svartlistade internetadresser från de fem säkerhetsföretagens svarta listor. En länk du klickar på i Facebook kommer med andra ord att kontrolleras både mot Facebooks egna svarta lista men också mot de fem företagens. Det innebär att Facebooks över 900 miljoner användare kommer att skyddas av den kombinerade intelligensen hos några av de största säkerhetsföretagen just nu. Möjligheten att Facebook kommer att utöka antalet företag finns, även om Facebook i dagsläget inte vill säga något om saken. För att hålla dig uppdaterad med vad som händer och för att få de senaste uppdateringarna behöver du bara gilla Facebooksidan för AV Marketplace.

Här hittar du AV Marketplace

Här hittar du fler verktyg på svenska för att skydda ditt konto på Facebook

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Falsk e-post: Skatteverket

Falsk e-post: Skatteverket

Se upp för e-post som ser ut att komma från Skatteverket och som lovar pengar tillbaka.

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer